Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

“Ribice” dijelile kolačiće s porukama

28.04.2011. 22:00
“Ribice” dijelile  kolačiće s porukama


Ovogodišnji četvrti  po redu Zeleni dani grada Zadra, koje organizira Radio 057 i  agencija Ross Media Consulting, nakon dvodnevnog veselog dječjeg programa završeni  su jučer. Kao i prvog dana, ova  je tradicionalna manifestacija i  jučer na Narodnom trgu okupila mališane zadarskih gradskih i privatnih vrtića, koji su  prezentirali svoje ekološke radove, a sve to u čast planetu  Zemlji. Nakon što su isto to  njihovi kolege učinili dan ranije, jučer su mališani Dječjeg  vrtića “Ribica” prolaznicima dijelili kolačiće s porukama planetu Zemlji te zastavice s porukama mira za budućnost Zemlje, a s posebnim naglaskom  na Japan. Istovremeno su  dječica iz vrtića “Žuto pače” na  svom štandu u humanitarne  svrhe prodavali papirnate tanjure i čaše, koje su prethodno  samo oslikali motivima iz prirode, a sredstva prikupljena prodajom usmjerili su za pomoć  jednoj potrebitoj obitelji. Kao i  u srijedu, i jučer je održana  mini modna revija odjeće od  ekološki razgradivog materijala koju su izradila i nosila djeca  iz vrtića “Latica” i “Pinokio”.
Prije početka programa na  Narodnom trgu, mališani  Dječjeg vrtića “Sunce” i to područnih objekata Ciciban, Jazine i Vladimir Nazora jučer su,  u Perivoju Vladimira Nazora  održali sportsko-rekreativni  program. Mališane su tako vodile simpatične animatorice,  koje su ih zanimljivim vježbama  zainteresirale za tjelovježbu.  Prateći pokrete animatorica,  dječica su složno i uz puno smijeha i zabave, uživajući u prirodi na svježem zraku, odradili  sportsko-rekreativni program.
– Danas su u parku djeca  vrtića “Sunce”, oni koji su i jučer  sudjelovali u programu na Narodnom trgu. Ovo je, zapravo,  jedna “gibaonica” za djecu, jedan mali fitness u prirodi, jako  koristan i poučan, pojasnile su  animatorice Anamarija i Nataša.