Utorak, 26. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

ŽESTOKI KRITIČAR ZAPADA

Reakcija na Bidenovu kandidaturu: Bivši ruski predsjednik Medvedev smije se "očajnom djedici"

Autor: Hina

25.04.2023. 17:58
Reakcija na Bidenovu kandidaturu: Bivši ruski predsjednik Medvedev smije se

Foto: ReutersBivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, koji je od početka sukoba u Ukrajini postao žestok kritičar Zapada, ismijao je u utorak američkog predsjednika Joea Bidena, kazavši za njega da je “očajni djedica” nakon što je najavio kandidaturu za izbore 2024.


“Biden je donio odluku. Očajni djedica”, napisao je Medvedev na Telegramu o 80-godišnjem predsjedniku.


“Da sam ja na mjestu američke vojske, odmah bih napravio lažni kovčeg s lažnim nuklearnim šiframa u slučaju da on pobijedi (na izborima), kako bi se izbjegle nepopravljive posljedice”, dodao je Medvedev.


Najavio kandidaturu
Biden je u utorak objavio da će se kandidirati na predsjedničkim izborima iduće godine, no njegova bi dob mogla predstavljati otegotnu okolnost. Nikada prije Amerikanci nisu izabrali toliko starog predsjednika niti je ijedan kandidat od njih zatražio da mu predaju ključeve Bijele kuće do njegove 86. godine.


Predsjednik se u studenom 2021. i u veljači 2023. podvrgao medicinskim pregledima, čiji je zaključak bio da je “dobrog zdravlja”. Ipak, u zemlji u kojoj je dojam iznimno značajan, gdje kandidat mora zračiti vitalnošću, predsjednik ne može sakriti svoju dob.


Njegov tempo je oprezniji, govor ponekad zbrkan, a on sam nekada djeluje zbunjeno, što republikanska oporba koristi kako bi u pitanje dovela oštrinu njegova uma.