Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

KULMINACIJA

Raskol u Mostu: ‘Bilo je pitanje vremena. Raspudići su intelektualci koje Grmoja i Petrov ne mogu kontrolirati’

Autor: P. N.

24.04.2024. 08:09
Raskol u Mostu: ‘Bilo je pitanje vremena. Raspudići su intelektualci koje Grmoja i Petrov ne mogu kontrolirati’

Foto: Davor Kovačević / Neva Zganec PIXSELLRaskol u Mostu – svađa oko sastavljanja lista za izbore za EU parlament kulminirala je sinoć još uvijek neslužbenim najavama kako stranku napuštaju Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić, koja je protekli mandat provela u saborskom klubu te stranke kao nezavisna zastupnica.


Prema neslužbenim informacijama, do svađe je došlo oko kandidata na listi – Selak Raspudić inzistirala je da mjesto na listi dobije njen suprug, dok se Marin Miletić izborio da na listu uđe upravo on.


Šef stranke Božo Petrov sinoć nije htio komentirati najnoviji potres unutar Mosta, te najavio tiskovnu konferenciju za danas za 11:30 sati. Zanimljivo je da će samo sat vremena ranije presicu održati Marija Selak Raspudić.
Raskol unutar Mosta je komentirao i komunikacijski stručnjak Krešimir Macan, koji je sinoć za RTL naveo neke moguće razloge.


“Kad su obrazovaniji od ostatka ekipe u MOST-u, intelektualci su širokog spektra. Oni mogu ići na bilo koju funkciju bez problema.


Onda ova sekta koja je okupljena oko Grmoje i Petrova ne može to kontrolirati, njima je lakše kontrolirati ovo malo sa strane što imaju. Bilo je to pitanje vremena”, rekao je Macan.


Radi li se zapravo o svađi tko će doći do europarlamentarne plaće od sedam tisuća eura.


“Moguće i to, možda Miletić nije htio imati konkurenta za preferencijalno glasanje za ulazak u Europski Parlament, ali za sada samo nagađamo. Miletić je vjeroučitelj, on više paše u taj ‘core’ MOST-a gdje su Petrov i Grmoja.


Oni su puno širih pogleda, za razliku od te uske jezgre MOST-a. Oni će se radije držati skupa nego da ih netko propitkuje. Oni su poznati po zatvorenosti”, dodao je Macan.