ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

SANKT PETERSBURG

Putin se sastao s Lukašenkom: Ukrajinska protuofenziva neuspješna

Autor: Hina

23.07.2023. 13:42
Putin se sastao s Lukašenkom: Ukrajinska protuofenziva neuspješna

Foto: ReutersRuski predsjednik Vladimir Putin je u nedjelju na susretu s bjeloruskim čelnikom Aleksandrom Lukašenkom u Sankt Petersburgu rekao da se ukrajinska protuofenziva pokazala “neuspješnom”.


“Nema ukrajinske protuofenzive”, prenose ruske agencije riječi Lukašenka.


“Protuofenziva postoji, ali je neuspješna”, odgovorio je Putin.
Ukrajina je pokrenula dugoočekivanu protuofenzivu prošli mjesec, ali je zabilježila vrlo ograničeni napredak u sučeljavanju s dobro ukopanim i utvrđenim ruskim snagama koje kontroliraju više od šestine ukrajinskog teritorija, nakon skoro 17 mjeseci rata.


Američki general Mark Miller, načelnik združenog stožera američke vojske, u utorak je ocijenio da je ukrajinska vojna operacija “daleko od neuspjeha”, ali da će biti duga, teška i krvava.


Prema Telegramu, Lukašenko je navodno u šaljivom tonu rekao da plaćenici iz Wagnera, koji obučavaju bjelorusku vojsku, žele prijeći granicu članice NATO-a, Poljske.


“Ekipa iz Wagnera nam počinje stvarati stres, žele ići na zapad. Hajdemo posjetiti Varšavu i Rzeszow”, prenosi Telegram riječi Lukašenka.


Nema, međutim, naznaka da je Lukašenko to ozbiljno mislio. Poljska je nakon dolaska boraca Wagnera, na granicu s Bjelorusijom.