Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vremenska prognoza

Proljeće stiže! Pred nama sunčani petak

Autor: Portal ZL

17.03.2023. 08:55
Proljeće stiže! Pred nama sunčani petak

Foto: Luka JeličićProljetni ugođaj već smo imali i prije službenog astronomskog početka proljeća koji je potkraj sljedećeg ponedjeljka – te nakon prolaznog i djelomično zimskog prošlih dana – opet ćemo imati.


Temperatura zraka ponovno je u porastu, ali do nedjelje, upozorava meteorolog Zoran Vakula, valja upozoriti na još razmjerno hladna jutra, u većini kopnenog područja uz mraz osobito u petak i subotu. Pritom od nedjelje oblačnije, povremeno tek rijetko uz malo kiše, uglavnom u gorju i na sjevernom Jadranu, dok će njegov južniji dio imati samo prolazno više oblaka. Bura i tramontana u petak će znatno oslabjeti pa za vikend čak ponegdje može biti i sumaglice. Uz porast dnevne temperature zraka – i temperatura mora bit će u blagom porastu. Proljeće stiže!


– I premda potkraj ovog tjedna i početkom sljedećega neće biti sasvim stabilno i baš posvuda suho, vrijeme će za mnoge biti znatno povoljnije nego tijekom četvrtka u primjerice većini Irske, gdje će proslava svetog Patrika proći uz barem povremenu kišu, kazao je Vakula u prognozi HRT-a.
Pretežno sunčano, uz najvišu dnevnu temperatura zraka od 12 do 16 Celzijevih stupnjeva, prognozira za petak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Vjetar na kopnu poslijepodne ponegdje umjeren jugoistočni. Na moru prijepodne umjerena bura, poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak.