Utorak, 6. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Čeka se odluka

Premijer Plenković oko 19 sati na konferenciji za novinare o novim ministrima

Autor: Hina

11.01.2023. 17:44
Premijer Plenković oko 19 sati na konferenciji za novinare o novim ministrima

Foto: Slavko Midzor/PIXSELLNakon konzultacija održanih u srijedu u Vladi, premijer Andrej Plenković će oko 19 sati objaviti hoće li predložiti nove ministre u dva resora, prema neslužbenim informacijama Mirjanu Čagalj za resor graditeljstva te Šimu Erlića za resor regionalnog razvoja i fondova EU.


U Banski dvorima danas je, nakon najave Plenkovića da će doći do promjena u Vladi, održan sastanak stranaka vladajuće koalicije na kojem je, prema neslužbenim informacijama, premijer predstavio Čagalj i Erlića te dobio potporu partnera za smjenu aktualnog ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine i ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Nataše Tramišak.


Čagalj bi u Vladu došla iz Hrvatske gospodarske komore (HGK), a Erlić je državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU.
Aktualni ministar graditeljstva Paladina najavio je da će u Ministarstvu dati izjavu za novinare večeras, po završetku konferencije za novinare premijera Plenkovića.,


O odlasku Paladine počelo se nagađati krajem prošle godine nakon što je i Plenković u emisiji “A sada Vlada” rekao da obnova “ide nestvarno sporo”, upitan o procesu kojim je javnost jako nezadovoljna.


O odlasku Tramišak govorilo se i prošle godine nakon izbijanja afere koju je Plenković opisao kao “ekstremno bizarnu” jer je Tramišak izjavila medijima kako je primala prijetnje zbog odluke da neće produljiti jedan ugovor o dogradnji softvera, no o tome nije prethodno obavijestila premijera. Do smjene tada nije došlo jer se protivio osječko-baranjski župan Ivan Anušić.