Utorak, 28. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Godišnjica splitskog HDZ-a

Premijer iz Splita poručio: "Ovogodišnji prioriteti su nam obnova Banovine, demografka obnova i sprječavanje negativnih efekata energetske krize!"

Autor: Hina

13.01.2023. 19:56
Premijer iz Splita poručio:

Foto: PixsellPredsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković je na obilježavanju 33. godišnjice HDZ-a u Splitu rekao da su tri prioriteta u ovoj godini ubrzanje obnove na Banovini, sprječavanje negativnih efekata energetske krize i demografska obnova.


“U ovoj godini imamo nekoliko prioriteta, a na nacionalnoj razini imamo strateški cilj, obvezu i dužnost koju moramo učiniti-  ubrzati proces obnove na Banovini. To ćemo i napraviti,” istkanuo je Plenković u govoru na obilježavanju godišnjice osnutka splitskog HDZ-a.
Naglasio je kako je drugi prioritet sprječavanje bilo kakvih negativnih učinaka energetske krize na naš svakodnevni život i razvoj gospodarstva.


“I treće, bavit ćemo se egzistencijalnim pitanjem hrvatskog naroda – demografijom, onim što nas čini da nas ima ili da nas nema i to u ne dalekoj budućnost. To je ključ i nije samo za jednu vladu nego je to zadaća i proces u godinama koje su pred nama, da nas ne bude sve manje nego da stvorimo uvjete da nas bude sve više i da usporimo negativan demografski trend,” poručio je Andrej Plenković.
U svojem govoru kritizirao je one koji bi htjeli Hrvatsku bez HDZ-a.  “Postoje oni koji misle da sve što je loše u Hrvatskoj je zahvaljujući HDZ-u, a sve što je dobro za njih je tek puka vijest koju objavi Reuters, Hina,..” rekao je Plenković.
Po njegovom tumačenju, tako govore oni koji nisu dali doprinos ostvarenju strateških ciljeva pod vodstvom HDZ-a, od prijema u EU, NATO do prijema u schengenski europrostor.


Predsjednik HDZ-a Plenković  je podsjetio kako je nedavno izabrano novo vodstvo splitskog HDZ na čelu s predsjednikom Tomislavom Šutom.  Dodao je kako se raduje suradnji s tim vodstvom.


A novoizabrani predsjednik splitskog HDZ- a Šuta  u svojem je govoru kritizirao sadašnju vlast u Splitu pod vodstvom gradonačelnika Ivice Puljka.
“Nema obećanih projekata u Splitu, i da nema Vlade i premijera Plenkovića, u Splitu u ovom trenutku ne bi bio ništa” ocijenio je Tomislav Šuta. Za sadašnju splitsku vlast je rekao da je površna i populistička.