Srijeda, 12. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

TIM KABEL

Potez slovenskog Petrola naljutio hrvatsku tvrtku

Autor: Hina

28.12.2022. 20:09
Potez slovenskog Petrola naljutio hrvatsku tvrtku

Foto: Mateo Levak/Novi listPotez slovenskog Petrola, koji je najavio podnošenje odštetnog zahtjeva protiv hrvatske države te poduzimanje drugih radnji, nakon što su, tvrde, izgubili 45,6 milijuna eura, zbog regulacije naftnih derivata u Hrvatskoj, zasad je rezultirao time da im je jedan hrvatski partner otkazao suradnju.


Tim Kabel obavijestio je javnost da je danas otkazao ugovor o poslovnoj suradnji slovenskom Petrolu o kupnji goriva na Petrolovim benzinskim crpkama, piše Lider. Ovaj domaći distributer kabela u vlasništvu je Ivana Topčića.


“Tvrtka Tim Kabel ne želi poslovno surađivati s tvrtkama kojima je enormna dobit važnija od solidarnosti prema građanima i kupcima u državi u kojoj posluju.
Vlada Republike Hrvatske u ovim teškim i kriznim vremenima donijela je privremenu mjeru koja ima za cilj očuvanja standarda građana, a tvrtka koja posluje na teritoriju Hrvatske i koja je u prvih devet mjeseci od strane građana ostvarila enormnu dobit, usprkos toga namjerava tužiti Republiku Hrvatsku.


Ne namjeravamo poslovati sa tvrtkama koja nemaju razumijevanja u teškim situacijama za građane države u kojoj posluju, tim više što tužbu ne pripremaju prema domicilnoj državi Sloveniji, te stoga ovu odluku javno objavljujemo”, stoji u dopisu kojeg potpisuje Topčić, prenosi Lider.


Podsjetimo, slovenski Petrol jučer je upozorio hrvatsku Vladu da u slučaju nastavka regulacije cijena pod ovakvim uvjetima  više neće biti moguća daljnja opskrba naftnih derivata hrvatskog tržišta od strane Petrol grupe.


Danas su kao znak upozorenja na jedan sat bile zatvorene Petrolove i Croduxove benzinske crpke.