Nedjelja, 16. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Tjedna prognoza

Posljednji tjedan ove godine neuobičajeno topao

Autor: ZL

27.12.2022. 08:25
Posljednji tjedan ove godine neuobičajeno topao


Vrijeme će u tjednu pred nama obilježiti neuobičajena toplina. Iako će srijeda i četvrtak na kopnu biti malo hladnije, prema kraju tjedna okrenut će na jugo pa nas na Staru godinu očekuje visoka dnevna temperatura koja bi ponegdje bola bitit i iznad 15 °C.


Utorak će bit će promjenljiv do pretežno oblačan, mjestimice s kišom, prognoza je za Državnog hidrometeorološkog zavoda koji dodaje kako će najmanje kiše bit će u najsjevernijim krajevima, dok se na jugu zemlje, gdje će biti i duljih sunčanih razdoblja, kiša očekuje tek navečer.


– Slab do umjeren jugozapadnjak i jugo okretat će na sjeveroistočnjak i sjeverac, odnosno umjerenu i jaku buru na sjevernom Jadranu. Temperatura zraka na kopnu uglavnom od 8 do 13, no od sredine dana u padu, najprije na sjeveru. Na Jadranu najviša dnevna temperatura između 13 i 18 stupnjeva Celzijusovih, prenosi DHMZ.
Što se tiče tjedna pred nama, izmjenjivat će se oblačna i sunčanija razdoblja, uz svakodnevno moguću kišu, ali samo mjestimice, povremeno i uglavnom u malim količinama, najčešće u gorju i na sjevernome Jadranu. Puhat će jugo – umjereno, povremeno i jako, a u utorak navečer na sjevernom dijelu samo prolazno bura.