Subota, 23. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Posedarac u misiji X Sportsa

Autor: Siniša Klarica

22.06.2009. 22:00
Posedarac u misiji X Sportsa


U X-sportsu nisu izravno odgovorili hoće li predmet njihovog zanimanja biti ulaganje u stadion Višnjik po pricipu javnog-privatnog partnerstva
Američka sportska agencija X Sports iz New Yorka, specijalizirana za zastupanje nogometaša, najavila je kako ovog ljeta dolazi u Hrvatsku ispitati mogućnosti suradnje sa sportskim organizacijama, nogometnim klubovima i vladinim dužnosnicima, s kojima će razgovarati o unaprijeđenju mogućnosti novih stadiona i arena u Hrvatskoj.
“Hrvatska je ušla u novo razdoblje tranzicije i može značajno iskoristiti svoj položaj u Europi i buduće članstvo u Europskoj Uniji. Potreba za novim poslovnim praksama i strateškom partnerstvu s investitorima, sponzorima, arhitektima i građevinarima bit će čimbenik u budućim nastojanjima Hrvatske i uspjehu u privlačenju događaja kao što su utakmice EURO i UEFA natjecanja”, izjavio je predsjednik agencije X Sports Tom Novak (Tomislav Novakovic), rođeni Njujorčanin porijekom iz Posedarja.
Novak je diplomirao poslovnu administraciju na Fordham University u New Yorku, a magistrirao Fine Arts na prestižnom sveučilištu Columbia. Nogometni talent nasljedio je od svog oca, nekadašnjeg igrača NK Zadar. Tijekom igračke karijere bio je reprezentativac New Yorka na Empire State Gamesu. Od 2003. licenciran je od FIFA-e kao ovlašteni nogometni agent-menager.
X-sports ima ured i u Buenos Airesu, a u portfelju njegove agencije s licencom FIFA-e, osim brojnih južnoameričkih nogometaša, nalazi se i desetak još malenih ali perspektivnih nogometaša iz Hrvatske.
Tom Novak dodaje kako Hrvatska ima vrlo bogatu sportsku povijest i potrebu za novom infrastrukturom kako bi ostvarila svoje ciljeve i ambicije u budućnosti, a u X-sportsu žele razmotriti sve mogućnosti s ljudima koji imaju slične poglede s tim u vezi.
U X-sportsu nisu izravno odgovorili hoće li predmet njihovog zanimanja biti ulaganje u stadion Višnjik po pricipu javnog-privatnog partnerstva, ali su nam potvrdili da je šira svjetska nogometna javnost upoznata s potrebom rekonstrukcije stadiona na Višnjiku.