ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

HRVATSKI PREMIJER

Plenković zastupnici SDP-a: Moja je uloga da građani žive bolje

Autor: Hina

19.09.2023. 15:15
Plenković zastupnici SDP-a: Moja je uloga da građani žive bolje

Foto: Sergej Dreschler/NLSaborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović upitala je u utorak premijera Andreja Plenkovića koja je njegova uloga u aferi “plin za cent”, a odgovorio joj je kako je njegova uloga da građani žive bolje.


Navodeći tijekom aktualnog prijepodneva kako je postalo normalno u HEP-u da se plin kupuje po višoj a prodaje po jeftinijoj cijeni a onda iz proračuna upumpava novac u HEP, dok odgovorni i dalje sjede na istim mjestima, Ahmetović je upitala premijera gdje je on u toj priči, je li “scenarist, redatelj, šaptač ili glavni glumac”.


“Moja uloga u svemu je da Hrvati žive bolje nego da s njima recimo upravljate vi i vaša ekipa”, odgovorio je Plenković.
Dodao je pritom kako je Ahmetović bila “kolovođa” onih koji su radili sve da Hrvatska ne dobije LNG terminal na Krku, te je pozvao da osobno plati višak onoga što je plaćala jeftinije struju i plin. “To je vaša stečevina, po tome ćete biti upamćeni, bili ste protiv “,  kazao je.


Plenković nije propustio priliku da joj spočitne i što je glasala protiv odluke o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.


“Nadam se da ljetos niste previše kartali s društvom i da ćemo konačno dočekati tu utakmicu između vas i Barbarića ako vam ruke budu slobodne”, uzvratila je Ahmetović, izazvavši reakciju HDZ-ovih zastupnika.


Marko Pavić (HDZ) poručio je kako je dobro da SDP nije na vlasti, a Josip Borić (HDZ) ju je je nazvao “komesarkom SDP-a”.


Na upit Milana Vrkljana (PH) o pismu američkog kongresnika koji govori o korupciji i prodoru ruskih utjecaja u Hrvatsku, Plenković je poručio da će veleposlanstvo u SAD-u ispitati o čemu se radi i da Vladi nije poznato da je bilo koji američki investitor u Hrvatsku imao bilo kakav problem, a kamoli ucjenu.


Rekao je da je spomenuti kongresnik bio u Hrvatskoj  te da je s njim održan pozitivan i konstruktivni sastanak, istaknuvši da su odnosi Sjedinjenih Država i Hrvatske odlični i partnerski.


“Tko su ljudi koji su od tog posjeta bili u kontaktu s navedenim kongresmenom nije mi poznato, to nije pisao sam ni u dokolici ničim izazvan nego na temelju nečijeg inputa, a taj input je koliko mogu razumijeti više došao tu negdje iz naših kuhinja i laboratorija a puno manje iz SAD-a”, kazao je Plenković.