Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

NOVI MINISTAR

Plenković vjeruje da će Anušić kvalitetno obavljati dužnost ministra obrane

Autor: Hina

13.11.2023. 15:14
Plenković vjeruje da će Anušić kvalitetno obavljati dužnost ministra obrane

Foto: Davor Javorovic/PIXSELLPremijer Andrej Plenković ocijenio je u ponedjeljak da će Ivan Anušić, kojega će Hrvatskome saboru predložiti da ga potvrdi za potpredsjednika Vlade i ministra obrane, tu dužnost obavljati vrlo kvalitetno.


Anušić je aktualni župan Osječko-baranjske županije, a na tom bi ga mjestu, rekao je Plenković, trebao zamijeniti jedan od njegovh sadašnjih zamjenika – Mato Lukić.


Anušić je i potpredsjednik HDZ-a, a Plenković je na konferenciji za novinare u Banskim dvorima na kojoj je izvijestio o svojoj odluci istakjnuo da je Anušić dobio konsenzualnu podršku članova stranke te parlamentarne većine.
Plenković jer  podsjetio na dijelove Anušićeve biografije (župan, prije toga načelnik općine Antunovac, dragovoljac Domovinskog rata i jedan od četvoro potpredsjednika HDZ-a).


“Vjerujem da ću Ivan Anušić vrlo kvalitetno obavljati dužnost ministra obrane do kraja mandata ove naše druge Vlade. On je naravno na tu ponudu odmah i pristao i spreman je pripremiti se za saslušanje na nadležnom saborskom odboru u srijedu”, rekao je premijer.