Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

HDZ-ova proslava u Karlovcu

Plenković ozbiljno tvrdi da je doveo Hrvatsku među 15 najrazvijenijih zemalja: ‘Obitelji će vagati isplati li se otići’

Autor: Hina

21.02.2023. 08:10
Plenković ozbiljno tvrdi da je doveo Hrvatsku među 15 najrazvijenijih zemalja: ‘Obitelji će vagati isplati li se otići’

Foto: Kristina Stedul Fabac/PixsellPredsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković poručio je u ponedjeljak da će rezultati koje Hrvatska pod vodstvom HDZ-a postiže, kroz 7 do 8 godina rezultirati podizanjem standarda građana na iznad 75 posto prosječnog EU standarda, a obitelji će vagati isplati li im se uopće odlaziti.


Plenković je to rekao na obilježavanju  33. obljetnice osnutka HDZ-a u Karlovcu i Karlovačkoj županiji govoreći o uspjesima i problemima tijekom tranzicije, te odlasku mladih iz Hrvatske u druge zemlje EU.


“To govorimo s pozicije vlade koja je zemlju dovela među 15 najrazvijenijih zemalja”, rekao je Plenković. Dodao je kako im predstoji još puno zadaća, ali da taj osjećaj zadovoljstva realiziranog uspjeha u provedbi svih krupnih, bitnih i strateških projekata u zemlji nemaju druge stranke i ogroman dio oporbe. HDZ je, naglasio je, od Franje Tuđmana i stvaranja Hrvatske, do njenog osamostaljenja i procesa integracije u EU i NATO, te potom u Šengen i Eurozonu, identificiran sa svim tim procesima.
Većina oporbenih aktera nije identificirana s procesima hrvatskog identiteta i tu je snaga HDZ-a, poručio je.


Dužnosnike stranke i članstvo pozvao je da u narednih 1,5 godina do izbora iskoriste svaku priliku da ukazuju na ogromne uspjehe, s ciljem daljnjeg jačanja povjerenja građana u HDZ koji, tvrdi Plenković, vodi Hrvatsku u smjeru prosperiteta.


Jandroković: Nemojmo nasjesti na kontinuirane napade


Predsjednik Sabora Gordan Jandroković je ustvrdio da je jedino HDZ, u uvjetima preklapajućih kriza COVID-a 19, potresa, energetske i prehrambene krize te inflatornih pritisaka uzrokovanih ruskom agresijom mogao u državi voditi politiku koja je dala brze i učinkovite odgovore na sve izazove.


“Nemojmo nasjesti na kontinuirane napade koji stvari u Hrvatskoj prikazuju na najgori mogući način. Budimo objektivni i bez straha prikazujmo uspjehe u razdoblju do izbora, kontinuirano, moramo biti spremni na političku borbu koja je pred nama”, rekao je Jandroković.


Potpredsjednik vlade Tomo Medved je podsjetio na vrijeme zabrana te da nije bilo jednostavno utemeljiti stranku koja je upalila svjetlo višestoljetnog sna hrvatskog nacionalnog bića i voditi borbu protiv velikosrpske agresije. “Zato je HDZ i tridesetak godina kasnije stožerna hrvatska stranka”, poručio je.


Članica Predsjedništva HDZ-a i predsjednica županijskog HDZ-a Nada Murganić rekla je da je Karlovačka županija uvijek bila HDZ-ova, te da će takva i ostati.


Županica Martina Furdek Hajdin je uz sve uspjehe pobrojala i probleme, te je jugoistočne dijelove županije, u kojima živi vrlo malo stanovnika, nazvala “mekim trbuhom”. Ova županija treba ulaganja u kvalitetu života da bi se zaustavio daljnji odlazak stanovništva, naglasila je.


Gradonačelnik grada Karlovca i predsjednik GO HDZ-a grada Karlovca Damir Mandić ustvrdio je da se od Domovinskog rata tu nikada nije toliko radilo kao u zadnjih pet godina, te je ustvrdio: “HDZ je alat, cilj Hrvatska, nije bitno kako je nama u HDZ-u, bitno je kako je Hrvatskoj”.