Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

PREMIJER

Plenković: Ovu krizu zbog prometne nesreće smo toliko brzo riješili da oni ne znaju što bi rekli

Autor: Portal Novi list

14.11.2023. 20:29
Plenković: Ovu krizu zbog prometne nesreće smo toliko brzo riješili da oni ne znaju što bi rekli

Foto: ReutersNakon sjednice šireg predsjedništva HDZ-a premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije. Komentirajući izbor Ivana Anušića za novog ministra obrane rekao je da je ministarstvo napravilo ogromne iskorake i ulaganja.


“Siguran sam da će novi ministar napraviti daljnji iskorak i vratiti hrvatsku vojsku i u Beli Manastir. Vjerujem da će dati svoj doprinos u jačanju obrambene politike”, rekao je Plenković, prenosi N1.


Osvrnuo se i na to što bi se moglo dogoditi u Vukovaru, nazivajući poteze Domovinskog pokreta provokacijom.
“Radi se na okupljanju dvije skupine – dio su bivši pripadnici HOS-a, a drugo je mobilizacija navijačkih skupina i traženje incident. Vlada uvijek ide u Vukovar dostojanstveno s poštovanjem prema žrtvi i gradu heroju”, rekao je.


Osvrnuo se i na prometnu nesreću, koju je skrivio bivši ministar obrane Mario Banožić, u kojoj je poginuo vozač kombija.


“Ovu veliku krizu zbog prometne nesreće smo toliko brzo riješili da oni ne znaju što bi rekli. Oni nisu došli k sebi. Tu vidite da su u raskoraku, ne znaju što će ni jedni ni drugi”, kazao je Plenković.


Očekuje li da Anušić podržava sve što Vlada radi?


“Kad bi bilo koji član Vlade glasao protiv svog kolege na sjednici Vlade, njega bih izbacio kroz prozor, bez obzira kako se zove. Tadašnja tri ministra Mosta su digli ruku protiv kolege iz Vlade, to je potez koji se ne radi u okviru političke suradnje i koalicije gdje su oni htjeli glumiti demokratsku tradiciju i kulturu”, rekao je Plenković, prenosi N1.


Rekao je da nije bilo govora o stranačkoj funkciji Banožića i da sad nije vrijeme za to.


Osvrnuo se i na situaciju s navijačima u Grčkoj: “Vijesti će biti dobre za njih i njihove roditelje.”