Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

HRVATSKI PREMIJER

Plenković: Imat ćemo više nego dovoljno ruku. Grbin je gotov, to se zna, a Bernardić je barem bio frajer

Autor: Portal ZL

04.05.2024. 20:28
Plenković: Imat ćemo više nego dovoljno ruku. Grbin je gotov, to se zna, a Bernardić je barem bio frajer

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELLPredsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti’ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima, javlja Televizija N1.


U pratnji predsjednika Vlade Andreja Plenkovića bila će ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.


– Stvari idu dobro, imali smo dobre konstruktivne razgovore. Svi se razgovori nastavljaju idući tjedan. Pobjednici će formirati Vladu i zadržati aktivnosti koje smo imali dosad. Razgovarali smo o pitanju nacionalnih manjima, razgovaramo o svemu. Čut ćete sve. Imat ćemo više nego dovoljno ruku. Bit će više nego dovoljno ruku, nikom ne okrećemo leđa. Bitno je uvijek da imate 76 ozbiljnih i pouzdanih ljudi, rekao je premijer Andrej Plenković.
– Uvijek smo mogli računati na sve one između kojih je vladalo povjerenje. Oni koji dobiju većinsko povjerenje građana formiraju Vladu, građani su svoje rekli 17.4. Nikad se nije dogodilo da nije bilo kvoruma i da se nije izglasalo ono što je bilo bitno. Mislim da je izjava gospodina Pausa bila sjajna. Grbin je gotov, to se zna. Bernardić je bio frajer, izgubio je 19 razlike i dao ostavku, ovi su izgubili 19 razlike i glume postizborna natezanja. Neće formirati ništa. Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica, rekao je.


– Histerija zatvaranja da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro? Ne mogu oni svojoj negativističkom kampanjom reći ono što nije, onda se vrijeđaju kad im se kažu da su oni korumpirani. Profesor s geodetskog fakulteta je do par godina bio predsjednik Gradskog odbora SDP-a u Velikoj Gorici. Cijela javnost to krije. Kad im kažem korumpirani SDP, onda su u šoku. Zadnji put smo bili toliko brzi da sad sve što traje duže od pet minuta je presporo, zaključio je.