Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

DAN SJEĆANJA

Plenković i Jandroković suglasni: "Neće biti dvije kolone."

Autor: Hina

05.11.2022. 15:23
Plenković i Jandroković suglasni:

Foto: Davor KovačevićPredsjednici Vlade i Hrvatskog Sabora u subotu su odbacili tezu da će se 18. studenoga, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u Vukovaru formirati dvije kolone.


„Ne znam tko priča o dvije kolone, ali taj tko priča, ne misli ništa dobro“, izjavio je novinarima u Bjelovaru predsjednik Sabora Gordan Jandroković.


Treba, naglasio je, biti jedna kolona, jer 18. studenoga je dan koji sve obvezuje, dan na koji smo svi obvezni u drugi plan staviti i eventualne netrpeljivosti.
To je dan kada se sjećamo žrtve Vukovara, simbola hrvatske slobode i otpora i očekujem da ćemo tamo svi biti zajedno, poručio je.


„Ne vjerujem da će biti bilo kakve stvari koja bi narušila dostojanstvo toga dana“, rekao je predsjednik Sabora i podsjetio da je sve zastupnike i zastupnice pozvao da toga dana dođu ili u Vukovar, ili u Škabrnju.


„Čija je to teza, ima li taj ime i prezime“, uzvratio je premijer Andrej Plenković na novinarski upit o dvije kolone u Vukovaru, no odgovor nije dobio.


„Nerelevantna tema kompletno, izmisli se u medijskom prostoru teza i onda vi idete okolo i propitujete nas o nepostojećoj tezi“, rekao je novinarima.


Podsjetio je da je prošli tjedan objavljeno priopćenje da je potpredsjednik Vlade Tomo Medved, koji u ime Vlade vodi cijeli proces, održao sastanak na kojem su bili svi koji su trebali, te naglasio kako od Medveda nije dobio informaciju da u programu obilježavanja postoji barem fusnota o dvije kolone


„Ja jednostavno to nisam čuo“, naglasio je premijer.