Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

SVETI OTAC

Papa se dobro oporavlja, no preskočit će nedjeljni blagoslov

Autor: Hina

10.06.2023. 15:14
Papa se dobro oporavlja, no preskočit će nedjeljni blagoslov

Foto: ReutersPapa Franjo dobro se oporavlja od operacije, no liječnici su mu savjetovali da odustane od nedjeljnog blagoslova s bolničkog balkona kako ne bi opterećivao trbušne stijenke. Izvješćujući novinare u bolnici Gemelli u subotu, glavni kirurg Sergio Alfieri također je rekao da je 86-godišnji Papa pristao na prijedloge liječnika da ondje ostane barem cijeli sljedeći tjedan. Franjo je u srijedu bio podvrgnut trosatnoj operaciji trbušne kile. Alfieri je rekao da je Papa 2021. godine, posljednji put kada je bio podvrgnut operaciji u istoj bolnici, doista blagoslovio stojeći s balkona, ali to je bilo oko sedam dana nakon operacije crijeva.


“Svaki put kad ustane iz kreveta i sjedne u fotelju opterećuje trbušne stijenke. Prošla su samo tri dana. Zamolili smo Svetog Oca da bude razborit i izbjegava naprezanje (stajanja na balkonu)”, rekao je.


Rekao je da je Papi u petak skinuta intravenska sonda i sada je na polučvrstoj dijeti. Svi medicinski parametri bili su u granicama normale i nije bilo srčanih problema.


Foto: Reuters