Nedjelja, 24. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Doček Vatrenih

Osijek dočekao svoje brončane Slavonce

Autor: Hina

20.12.2022. 21:33
Osijek dočekao svoje brončane Slavonce

Foto: PIXSELLZa brončane reprezentativce Bornu Barišića, Ivicu Ivušića i Domagoja Vidu, pojačane s reprezentativnim logističarima, ekonomom Goranom Vincekom i kuharom Tomicom Đukićem, u utorak je na osječkom Adventu u Tvrđi priređen svečani doček nakon povratka sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru.


“Veselica” koju su organizirali Osječko-baranjska županija i Grad Osijek započela je na Trgu svetog Trojstva u 17 sati uz DJ Taca i Bosutske bećare, a oko18.30 satii na pozornicu su se uz gromoglasno oduševljenje nekoliko tisuća okupljenih Osječana popeli i sudionici još jednog velikog uspjeha hrvatskog sporta.


Rezervni reprezentativni vratar Ivica Ivušić, ponosan što je bio dio ovog uspjeha, zahvalio je svom NK Osijeku, suigračima i treneru jer “bez njih sigurno ne bi bio dio svega ovoga”.
“Iako nisam rođeni Osječanin, vi ste napravili da se tako osjećam”, poručio je okupljenim navijačima.


Borna Barišić, rekao da je su im u Katru navijači, uz obitelj, bili najveća motivacija.


“Srce nam je kucalo za vas, jer znamo koliko ste bili ponosni i koliko ste uživali uz nas. Presretni smo što smo mogli donijeti brončanu medalju u Osijek”, poručio je dodajući kako će i u budućnosti nastojati donositi medalje, a jednom i dugoočekivanu zlatnu.


Domagoj Vida prenio je okupljenom skupu pozdrave svojih suigrača iz reprezentacije.


“Rusija je ipak bila bolja medalja, ali i ove godine je bilo stvarno prekrasno”, zaključio je.


Čestitke nogometašima i logističarima nogometne reprezentacije uputio je Osječko-baranjski župan Ivan Anušić istaknuvši da su nam reprezentativci vratili nacionalni ponos, dok je gradonačelnik Ivan Radić rekao da smo osjetili zajedništvo te poručio:


“Možda jeste brončani u Katru, ali za nas ovdje ste zlatni.”


Fešta je nastavljena uz veliki vatromet.