Petak, 14. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Za osnovnoškolce

Osiguran školski prijevoz za učenike na području Ličko-senjske županije

Autor: Marin Smolčić

31.08.2023. 13:02
Osiguran školski prijevoz za učenike na području Ličko-senjske županije

Foto: Marin SmolčićLičko-senjska županija je kao osnivač 12 osnovnih škola danas na temelju provedenog otvorenog postupka Javne nabave za uslugu prijevoza učenika potpisala Ugovore o prijevozu učenika osnovnih škola s prijevoznicima Autotrans d.d. Cres i Prijevoznički obrt Josip Knežević, Mukinje (voditelj zajednice ponuditelja: Prijevoznički obrt Josip Knežević, Mukinje i Obrt za prijevoz putnika Velebit tours, Donji Kosinj). Župan ličko-senjski Ernest Petry potpisao je ugovore ukupne vrijednosti 1.236.345,75  eura.


– Danas potpisujemo tri Ugovora, grupa I., II. i III. U I. grupi potpisat ćemo Ugovor s „Autotransom“ Cres koji pokriva područje Karlobaga, Senja i Novalje. Vrijednost toga ugovora iznosi 284.580 eura s PDV-om. Ugovor II. odnosi se na prijevoz učenika na širem području Plitvičkih jezera i te usluge u vrijednosti od 422.838 eura s PDV-om obavljat će Prijevoznički obrt Josip Knežević  iz Plitvičkih jezera. Treći današnji Ugovor odnosi se na grupu III. i obuhvaća prijevoz učenika na području Kosinja. Vrijednost ovog Ugovora iznosi 528.928,75 eura s PDV-om i izvršavat će ga  Prijevoznički obrt Josipa Kneževića i Velebit tours iz Donjeg Kosinja prevozeći učenike s područja Perušića, Brinja, Kosinja, Otočca i Lovinca.


U postupku Javne nabave naznačena je  početna ukupna cijena ponude u iznosu od 464.509 eura, ali je zbog povećane cijena goriva, usluga  i energenata konačna ponuda uvećana za 166 posto, za što smo dodatno izdvojili 750 tisuća eura. Mi smo kao Županija sretni što smo našim učenicima osigurali školski prijevoz. Još smo u pregovorima s resornim Ministarstvom na koji način osigurati sredstva za cjelodnevnu školu na područjima Senja i Lovinca, zaključio je župan Ernest Petry i potpisao Ugovore s Josipom Kneževićem i Domagojem Crnčićem iz Autotransa Cres.
Detalje ovih Ugovora pojasnile su djelatnica Odjela za društvene djelatnosti Irena Buneta i pročelnica Valentina Zdunić. Navedeni Ugovori sklopnjeni su na razdoblje od 12  mjeseci i vrijede od 1. rujna 2023.  do 31. kolovoza 2024. godine, a obuhvaćaju usluge prijevoza za 602 učenika.