Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

HAK

Olujni vjetar zatvorio prometnice

Autor: Hina

05.11.2022. 08:41
Olujni vjetar zatvorio prometnice

Foto: Pixabay/IlustracijaZbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su autocesta A1 između Svetog Roka i Posedarja (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most (DC106), javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 8 sati.


Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak je državna cesta kroz Gorski kotar (DC3) i Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.


Zbog vjetra je na državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti između Kraljevice i čvora Križišće (LC58107) te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikle (I. skupina), a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).


Katamarani ne plove
Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu te osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom (I. skupina).


Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Vozače se upozorava da trebaju prilagoditi brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije: Korčula-Hvar-Split, Novalja–Rab–Rijeka, Mali Lošinj–Cres–Rijeka, Pula-Zadar, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis; trajektne linije: Prizna–Žigljen, Stinica-Mišnjak, Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik.


Na graničnim prijelazima zabilježena su čekanja u teretnom prometu na izlazu iz zemlje – dva sata na Bajakovo, a  tri na Tovarniku.