Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

NOVO VODSTVO BIOGRADSKE TZ Ivana Kulaš podnijela ostavku, direktor Ivan Knez

14.12.2018. 13:11
NOVO VODSTVO BIOGRADSKE TZ Ivana Kulaš  podnijela  ostavku,  direktor Ivan  Knez


Ivana Kulaš, direktorica Turističke zajednice grada Biograda na Moru, nakon što je na toj dužnosti provela oko dvije godine podnijela je neopozivu ostavku. Ovo je drugi slučaj u nekoliko mjeseci na  širem području Zadra, prethodno je otkaz dao Ante Rados, direktor TZG  Zadar.
– S dosadašnjim radom direktorice Ivane Kulaš i Turističkog ureda više  smo nego zadovoljni. Međutim, zbog osobnih razloga Kulaš je dala neopozivu ostavku na koju nismo mogli utjecati, kazao je Ivan Knez, gradonačelnik koji je po funkciji i predsjednik gradske Turističke zajednice.
Kad je riječ o njenom radu, usprkos Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji i "povratku" Grčke i Turske ove godine su oborili rekorde,  povećali su i broj gostiju i broj noćenja s obzirom na prethodne godine.  Kulaš, koja ima čak preko 17 godina rada u turizmu jučer, nažalost, nismo mogli dobiti putem mobilnog telefona, bila je na službenom putu i  nedostupna.
– Ivana Kulaš i dalje ostaje djelatnica TZG Biograd na Moru, poručio je  Knez.
Kulaš je između osam kandidata početkom jeseni 2016. tajnim glasovanjem Turističkog vijeća imenovana direktoricom TZG. Time je biogradska turistička zajednica, nakon više od dvije godine bez čelne funkcije, dobila nasljednicu mr. sc. Ive Eškinje koji je pred ljeto 2014. otišao  u mirovinu sa 72 godine života i čak 50 godina radnog staža u turizmu.
– Kao biogradski gradonačelnik odsad sam u Turističkoj zajednici u  dvostrukoj ulozi, i kao predsjednik i kao direktor, obznanio je Knez.
U tih dvije godine, od početka ljeta 2014. do kraja ljeta 2016., na sjednicama Gradskog vijeća Biograda i putem medija upućivana su pitanja  gradonačelniku kao predsjedniku gradske Turističke zajednice kad će se  raspisati natječaj za direktora TZG, obzirom da je dotadašnji direktor  otišao u mirovinu. Špekuliralo se da Knez ne raspisuje natječaj jer direktorsko mjesto čuva za sebe te se na lokalnim izborima 2017. neće više  kandirati za gradonačelnika. Je li to bilo tako ili ne, međutim, nije se  obistinilo.
– Natječaj za izbor novog direktora ili direktoricu ćemo objaviti kada se  za to odlučimo, tko zna kada. Kako sam već dvije godine, u vremenu između Ive Eškinje i Ivane Kulaš, obnašao i dužnost direktora, znam koji  me poslovi očekuju. Bez obzira što je moguće i da će se i sada špekulirati  da direktorsko mjesto čuvam za sebe, do izbora u svibnju 2021., u svom  će poznatom stilu Knez.
Također, špekuliralo se da je tada već izabrao novog direktora-direktoricu. Međutim, ta se osoba nije ni javila na natječaj, već je među osam  kandidata izabrana Ivana Kulaš, koja je mjesto direktorice zbog porodiljskog dopusta zapravo preuzela u proljeće 2017.
– Ciljevi ostaju isti, a to su da popularnu europsku destinaciju u centru  Dalmacije, grad nautike, obiteljskog turizma i spektakularnih međunarodnih događaja, podignemo na još veći nivo udruživanjem svih subjekata lokalnog turizma, ističe Knez.
Shodno Strategiji razvoja turizma Grada Biograda do 2020., grad bi  trebao evoluirati od tipične destinacije sunca i mora u destinaciju raznovrsnije turističke ponude za platežno veću kategoriju gostiju i gostiju koji  imaju motive dolaziti cijelu godinu.
– Novi turistički proizvodi moraju omogućiti produljenje turističke sezone za dodatnih 60 dana, zaključio je Knez.