Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Ličko-senjska županija

Nova sredstva za obnove luka i pomorskog dobra

Autor: Marin Smolčić

11.09.2023. 12:42
Nova sredstva za obnove luka i pomorskog dobra

Foto: Marin SmolčićU županijskoj sali za sastanke održano je danas potpisivanje Ugovora o sufinanciranju ulaganja na pomorskom dobru u 2023. godini. Ličko-senjski župan potpisao je ugovore s predstavnicima Grada Novalje, Grada Senja te Lučke uprave Senj. Kako je pri tome rekao župan Ernest Petry, Ličko-senjska županija je ovu namjenu osigurala 249.497 eura, dok ukupna vrijednost ovoga projekta iznosi 2.199.083,27 eura.


– Riječ je o ulaganjima u luke i pomorska dobra na području Ličko-senjke županije, kroz investicije koje su predložili gradovi i općine, odnosno Gradovi Senj i Novalja te Općina Karlobag. Kroz dosadašnja ulaganja je za tu namjenu uloženo 59 700 eura za potrebe Lučke uprave Novalja, jednako toliko uloženo je i za potrebe luke u Karlobagu.  Za potrebe Lučke uprave Senj osigurano je 45.097 eura, dok je za Gradove Senj i Novalju pojedinačno osigurano  30 tisuća eura, odnosno 35 tisuća. Tako ćemo danas zaključiti Ugovore ukupne vrijednosti oko 100 tisuća eura, dok smo prethodno zaključili ugovore u vrijednosti oko 120 tisuća eura, što zajedno iznosi više od 220 tisuća eura.

Ovim putem će područje Grada Novalje dobiti 35 tisuća eura, a 60 tisuća eura je dobila prethodno, Lučka uprava Senj je već dobila 41.491 tisuća eura i Grad Senj 30 tisuća, a Općina Karlobag je dobila u prethodnom Ugovoru 60 tisuća eura, rekao je župan Petry potpisujući Ugovore. Pročelnica županijskog odjela za gospodarstvo Ana Rukavina Stilinović dodatno je definirala detalje ovih ugovora i značaj novih ulaganja.


U ime Grada Senja na novim ulaganjima zahvalio se gradonačelnik Jure Tomljanović, zatim ravnatelj Lučke uprave Senj Ante Stipić i pročelnica Upravnog odjela Grada Novalje Silvija Hodak Tauzer.