Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

postupak vodi vojska

Nastavljeno izvlačenje dijelova mađarskog helikoptera koji je pao blizu Drniša

Autor: Hina

23.06.2023. 10:54
Nastavljeno izvlačenje dijelova mađarskog helikoptera koji je pao blizu Drniša

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELLNastavlja se očevid pada mađarskog vojnog helikoptera u blizini Drniša, a jučer, od večernjih sati izvlače se dijelovi helikoptera nakon što je pronađeno tijelo i trećeg člana posade helikoptera, rekao je u petak HTV-u voditelj Službe civilne zaštite Šibenik Dražen Bilać.


Mađarski vojni helikopter Airbus H145M bio je na obuci u Međunarodnom središtu za obuku specijalnih zračnih snaga (MSAP TC) u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, a srušio se u srijedu oko 12 sati na drniškom području, kod Pakovog Sela, na povratku sa zadaće na matični aerodrom u Zemuniku Donjem.


Olupina i tijela dvaju članova posade pronađena su još u srijedu u kanjonu rijeke Čikole između Pakova Sela i Miljevaca, a jučer je pronađeno tijelo i trećeg člana posade mađarskoga helikoptera.


Duško Jaramaz/PIXSELL
Potragu su cijelo vrijeme otežavali iznimno nepristupačan teren i velika vrućina.


“Na terenu je veći broj pripadnika Hrvatske vojske koja vodi postupak, a na pomoći su im, u tehničkom smislu, tri javno vatrogasne postrojbe – Drniš, Šibenik i Državna-intervencijcijska postrojba Hrvatske vatrogasne zajednice s ukupno 10 djelatnika i tri vozila”, rekao je za Hrvatsku televiziju (HTV) voditelj Službe civilne zaštite Šibenik Dražen Bilać.


“Dijelovi će se pokušati u što manjem opsegu kidati tako da će se prenositi u kontejnere i svi ti dijelovi će biti proslijeđeni u Zemunik na daljnje vještačenje”, dodao je Bilać.