Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

MORALNA ODGOVORNOST

Načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podnio ostavku, sve zbog tučnjave njegova sina

Autor: Portal ZL

07.04.2024. 09:36
Načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podnio ostavku, sve zbog tučnjave njegova sina

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELLNačelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podnio je neopozivu ostavku. U priopćenju objavljenom na stranici PU splitsko-dalmatinske stoji da je razlog neopozive ostavke tučnjava u kojoj je sudjelovao jedan od njegovih sinova. Priopćenje prenosimo u cijelosti.


– Ovim putem vas želim obavijestiti da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika PU splitsko-dalmatinske. U noći s petka na subotu dogodio se sukob između više osoba u kojem je jedan mladić teško ozlijeđen, a o čemu je policijska uprava jučer izvijestila javnost.


S obzirom na to da je u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti.
Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave.


Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo, nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave.


Stoga sam s današnjim danom podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Zahvaljujem svim djelatnicima, kolegama i nadređenima na suradnji i korektnosti prethodnih godina i siguran sam da će razumjeti moju odluku.


Obitelji ozlijeđenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihova sina, stoji u priopćenju.


Ostavka prihvaćena


Slobodan Marendić je na radno mjesto načelnika policijske uprave imenovan 2. svibnja 2022. godine.


Uvažavajući motive za takav postupak načelnika PU splitsko-dalmatinske, glavni ravnatelj policije Nikola Milina predložio je potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova Davor Božinoviću prihvaćanje ostavke, što je i učinjeno, priopćeno je iz policije.


Poslove načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske do daljnjega će obavljati sadašnji zamjenik načelnika policijske uprave Marko Srdarević.