Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nema iznenađenja

Na području Gospića prehrana za svu osnovnoškolsku djecu organizirana i ranije

Autor: Marin Smolčić

02.01.2023. 13:10
Na području Gospića prehrana za svu osnovnoškolsku djecu organizirana i ranije

Foto: Ilustracija - Marin SmolčićU mnogim sredinama Hrvatske vlada zabrinutost na koji način provesti odluku o organiziranju besplatnih obroka za svu djecu. Sudeći prema riječima ravnatelja najveće ličke OŠ „dr. Jure Turić“ Gospić Ivice Radoševića čini se kako je ta škola pomalo preduhitrila ovu situaciju.


– U praktičnom smislu u mnogim hrvatskim školama je po pitanju prehrane djece najveći problem u područnim školama i kako ondje organizirati prehranu. Mi imamo četiri područne škole: u Ličkom Novom, Bilaju, Smiljanu i u  Brušanima i pohađa ih 20 djece. Već nekoliko godina tamošnji učitelji skrbe o prehrani svojih učenika i redovno im  dovoze hranu u školu. Naša matična škola priređivala je ranije do 450 obroka jer sva djeca nisu koristila našu kuhinju iz nekoliko razloga. Od ponedjeljka će se ta brojka popeti na oko 800 obroka. Također, pripremamo hranu za još 30 učenika za škole na širem području Klanca i Pazarišta iz matične škole „dr. Ante Starčević“, pojasnio je ravnatelj Ivica Radošević te je naglasio kako su oni i prije ove odluke pripremali mnoštvo besplatnih obroka za djecu sa šireg područja Gospića tako da ih skori početak nastave, uz obavezne obroke svih učenika, neće iznenaditi i svako dijete mora dobiti obrok u školi ma gdje se nalazi, 


Odlukom Vlade RH do sada su mnoge hrvatske škole posredstvom jedinica lokalne samouprave primale financijsku pomoć za pripremu obroka učenicima slabijeg imovinskog stanja, a sada takve pomalo neugodne situacije postaju povijest.