Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Istina ili laž?

Musk izjavio da će se povući s mjesta direktora Twittera čim nađe zamjenu

Autor: Hina

21.12.2022. 09:00
Musk izjavio da će se povući s mjesta direktora Twittera čim nađe zamjenu

Foto: ReutersMilijarder Elon Musk rekao je u utorak da će napustiti čelno mjesto Twittera čim nađe zamjenu, ali će i dalje voditi neke ključne odjele društvene mreže.


“Povući ću se s mjesta generalnog izvršnog direktora čim nađem nekog dovoljno ludog da preuzme taj posao! Nakon toga, vodit ću samo ekipe za softver i servere”, napisao je na Twitteru.


Muskovo preuzimanje Twittera u listopadu po cijeni od 44 milijarde dolara činilo se kaotično i sporno, a neki su se ulagači pitali nije li on previše raspršen da bi mogao valjano voditi svoju tvrtku električnih vozila Tesla Inc, u kojoj je osobno zadužen za proizvodnu i inženjering.
Najavom u utorak Elon Musk je prvi put spomenuo da će se maknuti s čelnog mjesta medijske platforme pošto je većina sudionika ankete koju je on sam organizirao putem Twittera od nedjelje navečer glasala za njegov odlazak.


Oko 57 posto od više od 17,5 milijuna ispitanika izjasnilo se za Muskovo povlačenje odgovarajući “da” na njegovo pitanje “Trebam li otići s čela Twittera?”


Musk nije iznio rokove u kojima  će se povući niti je spomenuo ime mogućeg nasljednika.


Nakon preuzimanja platforme krajem listopada vlasnik Tesle i Space X-a potaknuo je brojne polemike kada je otpustio polovinu osoblja Twittera, ponovno otvorio zatvorene profile, zatvorio profile novinara i htio uvesti pretplatu.


Posljednjih dana Musk je nadgledao obustavu, a potom i ponovnu aktivaciju brojnih novinarskih računa zbog njihovog izvještavanja o njemu nakon obustave Twitter računa @ElonJet, koji je koristio javno dostupne podatke za automatsko praćenje Muskovog privatnog zrakoplova, račun za koji je ranije rekao da ga neće ukloniti zbog svojih uvjerenja o slobodi govora.


Uz to je smijenio cijeli upravni odbor, raspustio povjereničko i sigurnosno vijeće i donio niz kontroverznih odluka o moderiranju, uključujući dopuštanje nekih suspendiranih računa poput onih repera Kanyea Westa i Donalda Trumpa da se vrate na stranicu.  West, sada poznat kao Ye, ponovno je suspendiran zbog antisemitskih izjava, dok bivši američki predsjednik još uvijek tvita sa svog vraćenog računa.


Pozivi Wall Streeta Musku da se povuče jačali su zadnjih tjedna, a nedavno je i sam vrh Tesle Inc. izrazio zabrinutost da preokupiranost Twtitterom priječi Muska da ispravno vodi proizvodnju električnih vozila.