Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

JAVNI POZIV

Ministarstvo turizma i sporta i u 2024. godini sufinancirat će sportske objekte

Autor: Hina

09.11.2023. 14:16
Ministarstvo turizma i sporta i u 2024. godini sufinancirat će sportske objekte

Foto: Nikolina Brnjac / Foto Igor Soban/PIXSELLMinistarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv za iskazivanje interesa za sufinanciranje izgradje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini.


– Novim Zakonom o sportu napravili smo dodatni iskorak u uređenju sustava financiranja sporta te je donesen Pravilnik o javnim potrebama u sportu koji prvi put na jednom mjestu na pregledan način obuhvaća sve programe i projekte koji se financiraju kao javna potreba u sportu na državnoj razini. Prvi put smo objavili javni poziv za iskaz interesa za sportsku infrastrukturu u tekućoj godini za sljedeću godinu. Time omogućavamo županijama i općinama bolje planiranje proračuna, jer će unaprijed znati na koliku pomoć mogu računati iz državnog proračuna. Vjerujem da ćemo kroz ovaj poziv pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj dostupnosti sporta građanima u svim dijelovima Hrvatske – rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.


Projektni prijedlozi mogu se nominirati u jednu od osam skupina sportskih građevina: nogometno igralište-prirodna trava/veliko, nogometno igralište-umjetna trava/veliko, sportska dvorana (uključujući školske sportske dvorane), vanjsko sportsko igralište, atletska staza, teniski tereni, ostalo (kuglana, skijalište, boćalište, bazen, streljana, klizalište, biciklistička staza i sl.) i posebno programsko područje.