ponedjeljak, 15. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

REGIONALNI RAZVOJ

Ministar Erlić u Skradinu uručio ugovore u vrijednosti od 2,8 milijuna eura

Autor: Portal ZL

14.07.2023. 17:15
Ministar Erlić u Skradinu uručio ugovore u vrijednosti od 2,8 milijuna eura

Foto: MRRFEU

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas je u Skradinu uručio 22 ugovora korisnicima Šibensko-kninske županije iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju, Sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini, te Nacionalnog programa oporavka i otpornosti, u ukupnom iznosu od 2,8 milijuna eura. Gradonačelnik Skradina Antonio Brajković istaknuo je važnost ovakvih programa kojima se omogućuje razvijanje jedinica lokalne samouprave. „ Danas smo u Skradinu, najmanjem gradu Šibensko-kninske županije, a najbitnija poruka je da možemo računati na konkretnu podršku Vlade“, rekao je gradonačelnik Brajković.


Ministar Šime Erlić još jednom je potvrdio trajnu brigu Vlade o slabije razvijenim područjima u kojima leži velik potencijal rasta ako ih se kvalitetno podupire. “Vlada je ove godine putem nikad više nacionalnih programa, njih čak 9, osigurala preko 40 milijuna eura baš za područja s razvojnim izazovima. Nećemo odustati od toga da svaki stanovnik Hrvatske, u bilo kojem njenom dijelu, ima jednake životne uvjete. Na tom putu ima izazova, no vjerujem kako ustrajanjem na ovakvim regionalnim politikama definitivno idemo ka tome cilju“, poručio je ministar Erlić.


Događanju je prisustvovala i potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga koja se složila s ministrovim riječima „Vlada Republike Hrvatske pokazuje da je pravi partner i da kontinuirano vodi računa o tome da općine, gradovi i županije budu financijski osnaženi i stabilni. Nastavit ćemo podupirati prilike za razvoj svih krajeva Hrvatske“, zaključila je potpredsjednica Vlade Šimpraga.


Foto: MRRFEU