Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Dogovoreni sukob?

Masovna tučnjava navijača u Osijeku: ‘Cipelarili su čovjeka na podu barem minutu, bilo je odvratno’

Autor: P. N.

19.03.2023. 13:32
Masovna tučnjava navijača u Osijeku: ‘Cipelarili su čovjeka na podu barem minutu, bilo je odvratno’

Foto: iStock



Policija provjerava sve okolnosti fizičkog sukoba, koji se u petak navečer dogodio u Osijeku, a u kojemu je, navodno, sudjelovalo više osoba, doznaje se u nedjelju u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi (PU)


Policija, koja je izvijestila kako je zaprimila dojavu o ovome izgredu, nastavlja utvrđivati sve okolnosti u kojima se dogodio.


U policiji nisu mogli potvrditi medijske napise da se radilo o sukobu navijačkih skupina iz Zagreba i Osijeka.




Napominju kako se više informacija može očekivati u ponedjeljak, nakon što se provedu potrebni izvidi i utvrde sve okolnosti događaja.


U osječkom KBC-u, neslužbeno se doznaje, nisu zaprimili osobe čije bi se ozljede mogle povezati sa tim izgredom.


Portal 24 sata objavio je video dijela incidenta, na kojem se može čuti i skandiranje “Mi smo purgeri, najjači smo najjači”. U to vrijeme u Dvorani Zrinjevac odigravala se utakmica Osijeka i Futsal Dinama.


“Čovjeka na tlu cipelarili su bar minutu. Njih je bilo sigurno 40, to je bilo odvratno. Sve je trajalo oko tri, četiri minute, ljudi su bili užasno uznemireni, cijelo susjedstvo je gledalo s prozora što se događa. Tu je dječji park, navodno su išli tuda i tukli su koga su stigli, pa i sebe međusobno, no to je jedna strana priče koja kruži, da je to navodno bilo dogovoreno između kohortaša i dinamovaca. Ali ovog čovjeka koji se vidi na snimci baš su cipelarili. On bi se jadan skvrčio, pa bi ga druga dvojica razvukla da ga ponovno mogu udariti”, opisuje čitateljica.