Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Maskiran i naoružan usred noći uletio na benzinsku i opljačkao je!

18.07.2012. 22:00
Maskiran i naoružan usred noći uletio na benzinsku i opljačkao je!


Kako su mi rekli, noćas oko 2.30 sati ovdje je uletjela osoba i uz prijetnje oružjem našim zaposlenicima, uzela veću količinu novca. Razbojnik ih nije udario, ali je u njih uperio oružje i prisilio ih da mu daju novac – ispričao je jučer ujutro zaposlenik crpke


Nepoznati maskirani razbojnik opljačkao je preksinoć  benzinsku crpku u Murvici  Donjoj. Nepoznati je  muškarac uz prijetnju  oružjem zaposlenicima u  dobi od 22 i 36 godina  ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna i pobjegao, a  protiv njega je državnom  odvjetništvu zbog ovog  razbojstva i pljačke podnesena kaznena prijava.
Neslužbeno saznajemo  kako je počinitelj snimljen  kamerama koje se nalaze  na benzinskoj crpki te je  policija izuzela snimke, a u  potragu za pljačkašem bili  su uključeni i policijski  psi.
Zaposlenici crpke u  Murvici s kojima smo razgovarali odmah jutro nakon pljačke rekli su kako  su njihovi kolege sada na  odmoru, jer su zbog pretrpljenog šoka i proživljenog straha dobili nekoliko  slobodnih dana.
– Kako su mi rekli, noćas  oko 2.30 sati ovdje je uletjela osoba i uz prijetnje  oružjem našim zaposlenicima, uzela veću količinu  novca. Razbojnik ih nije  udario, ali je u njih uperio  oružje i prisilio ih da mu  daju novac. Bila je policija  i uzeli su snimke nadzornih kamera, a navodno su i  psi nešto nanjušili prateći  tragove. Nadam se da će  lopov biti uhvaćen – rekao  nam je jedan od djelatnika  postaje koji je želio ostati  anoniman.
Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske potvrdio  nam je kako su izuzete  snimke te da je u akciji  sudjelovao i policijski pas  tragač.
– To je standardna procedura u hvatanju počinitelja ovakvih kaznenih dijela, ali još uvijek je rano  govoriti o uhićenju – pojasnio je Žodan.
Ista benzinska crpka  opljačkana je i prošle godine na sličan način, a  počinitelj je uhvaćen i priveden te će zbog toga biti  procesuiran. Od početka  ove godine na zadarskom  je području bilo 26 razbojstava, a u 13 slučajeva  zadarski su policajci uspjeli otkriti počinitelje te je  ujedno riješeno i devet razbojstva koja su se dogodila  prošle godine.
– Od sveukupnog broja  razbojstava koja su nam se  dogodila, uspješno smo riješili 50 posto i prema tome  smo među najučinkovitijim i najuspješnijim policijskim upravama u  državi – naglasio je Žodan.