Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

RAT U UKRAJINI

Masivan noćni napad na glavni grad Ukrajine

Autor: Hina

02.08.2023. 08:16
Masivan noćni napad na glavni grad Ukrajine

Foto: ReutersViše od deset ruskih bespilotnih letjelica koje su gađale Kijev oboreno je u noći s utorka na srijedu, uzrokujući padanje krhotina koje su uzrokovale materijalnu štetu, ali bez žrtava, objavile su vlasti ukrajinskog glavnog grada. Prema kijevskoj vojnoj upravi, skupine iranskih eksplozivnih bespilotnih letjelica “Shahed”, koje su dolazile iz nekoliko smjerova, istovremeno su prodrle na nebo glavnog grada.


“Svi ciljevi – više od deset bespilotnih letjelica – otkriveni su i uništeni na vrijeme”, rekao je Sergij Popko, šef vojne uprave na Telegramu.


Krhotine oborenih bespilotnih letjelica, međutim, pale su na četvrti Solomjanski, Golosiivski i Svjatošjinski. “Ima štete na nestambenim objektima i cestovnim površinama, bez razaranja ili ozbiljnih požara”, dodala je vojna uprava na Telegramu.
Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko potvrdio je pad krhotina na nekoliko četvrti i materijalnu štetu. “U glavnom gradu nema mrtvih ni ozlijeđenih”, napisao je na Telegramu.


Novinar AFP-a u Kijevu izvijestio je da je čuo najmanje tri eksplozije oko 3 sata ujutro po lokalnom vremenu. U okrugu Golosiivski krhotine su pale na igralište i nestambenu zgradu, navela je vojna uprava.


Napad dronovima također se dogodio tijekom noći na jugu regije Odesa, glavne ukrajinske luke na Crnom moru, objavila je regionalna vojna uprava na Telegramu, bez dodatnih detalja.


Dan ranije, Rusija je tvrdila da je osujetila val napada bespilotnim letjelicama iz zraka i mora protiv Moskve, Krima i ruske flote u Crnom moru. Neboder u financijskoj četvrti glavnog grada pogođen je po drugi put u nekoliko dana.


Rusija je u ponedjeljak najavila da će pojačati napade na ukrajinsku vojnu infrastrukturu kao odgovor na napade dronovima na njezin teritorij, koje pripisuje Kijevu.