Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

RENATA KELAM

Majka sestara poginulih u prometnoj nesreći kod Dicma: Opraštam ditetu koje je ubilo moju dicu

Autor: Portal Novi list

11.06.2023. 08:24
Majka sestara poginulih u prometnoj nesreći kod Dicma: Opraštam ditetu koje je ubilo moju dicu

Foto: Renata Kelam sa svojim kćerima / Foto FacebookRenata Kelam, majka sestara koje su u petak rano ujutro poginule u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila kod Dicma, oprostila se od svojih kćeri emotivnom porukom.


Objavu je započela citiranjem Biblije: “Psalam 94,18-19. ‘Čim pomislim: “Noga mi posrće”, dobrota me tvoja, o Jahve, podupire. Kad se skupe tjeskobe u srcu mome, tvoje mi utjehe dušu vesele.’”


“Duša mi se raspada”


Potom je poručila:
“Imam ruke koje su vas grlile dajem vas Majci Gospi nek vas čvrsto zagrli dok dođe mater vaša dico moja lipa i dobra.


Hvala Isusu šta mi vas je dao da vas malo imam, da vas ljubim, da vas grlim… Neka vas čuva dok ne dođe mater vaša dico moja dobra, dico moja lipa.


Duša mi se raspada ljubiti mrtvo i ledeno tilo vaše, zašto srce ne pukne da vaša mater sa vama bude danas. Mi smo Kršćani mi opraštamo tako sam i vas učila, vaša mater dico moja oprašta ditetu koje je ubilo moju dicu”, poručila je Renata Kelam.Kako je došlo do nesreće?


U teškoj prometnoj nesreći u petak oko 00.40 sati u Dicmu poginule su mlade sestre Petra i Jelena Kelam. Prema onome što je objavio DORH, utvrđeno je kako se Škoda, u kojoj su se vozile sestre, uključivala s parkirnog prostora u promet u smjeru juga, odnosno u smjeru Splita.


Foto Ivo Cagalj/PIXSELL


Škoda je skrenula ulijevo, dok se Mercedes, kojim je upravljao 19-godišnji mladić, kretao istočnim prometnim trakom, iz smjera juga u smjeru sjevera, odnosno iz Splita prema Sinju kolnikom ceste D1.


Došlo je do sudara između prednje strane vozila Mercedes i prednje bočne lijeve strane vozila marke Škoda. U nesreći su smrtno stradale sestre iz Škode, dok je mladić u Mercedesu ozlijeđen.