ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA

Lovinac proslavio Dan Općine

Autor: Portal ZL

05.08.2023. 18:00
Lovinac proslavio Dan Općine


Program obilježavanja Dana Općine Lovinac započeo je Svetom misom u crkvi Svetog Mihovila u Lovincu koju je predvodio župni kapelan fra Marko Đerek, nakon koje su ispred biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Lovincu izaslanstva Općine Lovinac, Ličko-senjske županije i PU ličko senjske zapalila svijeće i položila vijence. Nakon polaganja vijenaca ispred biste dr. Tuđmana, održana je prigodna molitva za sve poginule hrvatske branitelje.


Potom je u velikoj dvorani KIC-a u Lovincu održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Lovinac na kojoj su se uz predsjednika Općinskog vijeća Josipa Vrkljana prigodnim riječima obratili načelnik Općine Ivan Miletić, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry i glavni konzervator u ministarstvu kulture i medija Davor Trupković. Tijekom svečane sjednice uručena je ovogodišnja nagrada Općine Lovinac, koja je dodijeljena poduzeću Agrovelebit d.o.o., koju je preuzeo direktor Nikola Vidaković, a ista je dodijeljena za uspješan desetogodišnji rad poduzeća koje bilježi sve bolje poslovne rezultate.


Po završetku svečane sjednice blagoslovljen je i otvoren novouređeni prostor u potkrovlju zgrade KIC-a u Lovincu, a isti je uređen uz sufinanciranje Ministarstva kulture i medija. U novouređenom prostoru su stvoreni uvjeti za otvaranje novih kulturnih sadržaja u sklopu Doma kulture u Lovincu. Svečanu sjednicu glazbenim nastupom obogatio je glazbeni sastav Vis Svijetlo, dok je tijekom večeri okupljene stanovnike i goste Lovinca zabavljao glazbeni sastav Vista iz Zadra.