Utorak, 26. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Ljekovita ulja za bezbrižno sunčanje

Autor: Jelica Farkaš

26.04.2009. 22:00
Ljekovita ulja za bezbrižno sunčanje


Nova kolekcija ulja za masažu i sunčanje PTO “Nekić” ovog će ljeta bez sumnje biti vrlo tražena roba. – Sva ulja pripremljena prirodnim postupkom od maslinovog ulja i ljekovitog bilja te su prošla sva nužna laboratorijska ispitivanja, ističe Rade Nekić


I u ovoj godini nastavljena je uspješna prezentacija biogradskog PTO “Nekić” u zemlji i izvan nje.
Nakon priznanja i nagrada na Eko World festu u Opatiji te u Ženevi, ovoj obiteljskoj tvrtci je s jednog netom održanog sajma stiglo još jedno priznanje. Naime na 2. međunarodnom sajmu inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji koji se pod nazivom Agro Arca održao u Slatini 19. travnja, Nekićevi su dobili još jedno priznanje za kvalitetu svojih proizvoda.
Riječ je o plaketi za kompletan eko prehrambeni i kozmetički program koji je u konkurenciji između 400 izložaka iz deset država bio iznimno zapažen.
Zadovoljni korisnici najveća nagrada
 Već poznata ulja za masažu, kao i ostali prehrambeni proizvodi i pića, dokazali su još jednom da su u samom vrhu svjetskih ekoloških proizvoda.
Što ova nagrada znači čovjeku koji je u svom dosadašnjem radnom vijeku prikupio preko sto različitih nagrada i priznanja, pitamo Radu Nekića.
– Iako je ovo moje već 129. priznanje na svjetskoj i europskoj razini, znači mi jako puno. To je još jedna potvrda našem radu i kvaliteti naših proizvoda. Činjenica da sve naše nagrade i priznanja s različitih sajmova u zemlji i svijetu nije slučajna. Ona su rezultat dugogodišnjeg kontinuiranog rada i truda svih članova obitelji Nekić koji smo uključeni u proizvodnju. Važno je reći da su se mnogi od proizvoda pokazali kao velika pomoć kod pojedinih zdravstvenih poteškoća koje se izvrsno nadopunjuju uz liječnički tretman. Upravo su evidentna zdravstvena poboljšanja kod mnogih korisnika naših preparata naša najveća nagrada. Jer, nema tog novca koji može vrijediti kao spoznaja da si nekome pomogao, kaže Rade Nekić.
Nova kolekcija ulja za masažu i sunčanje PTO “Nekić” ovog će ljeta bez sumnje biti vrlo tražena roba.
Našeg sugovornika pitamo i što bi preporučio za njegu kože obzirom da dolaze topli i sunčani dani te da su sunčeve zrake sve opasnije.
Šest vrsta ulja
– Pa evo, mogu reći samo da su sva ulja pripremljena prirodnim postupkom od maslinovog ulja i ljekovitog bilje te su prošla sva nužna laboratorijska ispitivanja. Moram naglasiti kako se svi naši proizvodi testiraju i u Zavodu za javno zdravstvo u Zadru te da oni to rade iznimno kvalitetno i temeljito, što potvrđuju i rezultati s drugih instituta kamo smo u određenim situacijama morali davati proizvode na testiranje.
Svih naših šest vrsta ulja koja su dobila višestruka priznanja, primjenjuju se kao dodatna olakšavajuća terapijska sredstva, ali isto tako i kozmetička. Ono što je važno znati i što mi uvijek naglašavamo, jest da ti proizvodi nisu ljekovi, već jednostavno ljekovita pomoćna sredstva. Pripravci koji služe čovjeku u preventivnom smislu održavati tijelo zdravim te kod nastalih određenih poremećaja u suradnji s lječničkom terapijom, pomažu brže doći do poboljšanja općeg stanja organizma. Od ulja koja se u zadnje vrijeme doista pojačano traže, spomenuo bih nevenovo ulje koje pomaže kod problema s kožom. Zatim je tu ulje od kamilice koje je dobro za njegu  osjetljive kože, ulje od gospine trave posebno dobro za ublažavanje posljedica od uboda insekata, ali i ginekoloških problema. Lavandino ulje jako je dobro za opuštanje mišića, a kaduljino za dišne putove. Ružmarinova ulja koriste se kod problema muskulature, objašnjava rade Nekić.
Veći dio ovih proizvoda od ove je godine pakiran u novu prikladnu ambalažu posebnog dizajna. Riječ je o unikatnim, rukom oslikanim drvenim kutijama na kojima je ujedno prezentirana i kulturna baština Zadarske županije. I ove kutijice su za svoj dizajn dobile brončanu medalju na sajmu u Ženevi.