Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Zeko fest

Lijepo vrijeme i mnoštvo ponuđenih sadržaja oduševili djecu i odrasle u PP Grabovači

Autor: Marin Smolčić

10.04.2023. 18:51
Lijepo vrijeme i mnoštvo ponuđenih sadržaja oduševili djecu i odrasle u PP Grabovači

Foto: Marin SmolčićPeti po redu Zeko fest i ove godine privukao je veliki broj djece s područja Perušića, ali i znatno šire. Na poziv Pećinskog parka Grabovača već tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak ovoga puta  okupio se rekordan broj mališana. Njih više od 300 došli su uživati u raznolikom programu koji se sastojao od nekoliko edukativnih i kreativnih radionica,  proljetne čajanke,  uz neizostavni facepainting. Ipak, najveće zanimanje djece izazvala je potraga za pisanicama.


Prema zadanim propozicijama organizatora za svako pronađeno umjetno jaje skriveno u prirodi donositelju je značilo stjecanje više slatkiša, ali su se očito motivirani klinci iz potrage vraćali s „plijenom“ od 10-15 pronađenih jaja koja su bila brižno skrivena u okolinom kamenjaru ili žbunju. Nakon pisanica-olimpijade sudionici „naoružani“ brojnim slatkišima okupljali su se se oko Hobitske kuće, virili u jedinstveni hotel za kukce čiji štićenici još uvijek uglavnom spavaju, osluškivali su povremeni zvuk „šumskih orgulja“ što ih je pokretao povremeni slab sjeverni vjetar… U kreativnim radionicama djeca su kao i uvijek iskazivala svoj raskošni talent za crtanje, slikanje ili izradu mnogih predmeta i ukrasa vezanih uz motive Uskrsa. Mnoge djevojčice željele su nakratko promijeniti svoj izgled uz znalačke kreacije majstorica za facepainting.


Oni nemirnijeg duha zahtijevali su od roditelja obilazak monumentalne špilje Samograd. Samo da provjere „ima li ondje čega u mraku“. Tako su mališani suzbili strah jer se u odlično osvjetljenoj špilji moglo jedino čuti  kapanje kapi sa špiljog svoda koje neumorno grade nove stalaktite i stalagmite.