Petak, 23. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Leptir Šarko razveselio škabrnjske mališane

Autor: Velimir Brkić

04.06.2009. 22:00
Leptir Šarko razveselio škabrnjske mališane


Oko sedamdeset djece i preko dvadesetak roditelja uživalo je u predstavi. Na poseban način svidio im se glavni lik predstave Šarko – leptir kojega je odlično odglumila Marija Burčul
Župni ured Škabrnja i zajednica “Dobri pastir” ne prestaju s ugodnim iznenađenjima za škabrnjsku djecu. Priredili su događaj za pamćenje koji se nikad do tada u ovom ravnokotarskom naselju nije dogodio. Naime, u župnoj kući održana je lutkarska predstava koju su izvele sestre “Dobrog Pastira”. Bilo je to iznenađenje za sve pa i za one najbliže suradnike župnika i sestara. Sve je to bilo organizirano za roditelje i djecu do osam godina starosti.
Da bi događaj bio upotpunjen pobrinuo se župnik don Boris Pedić. Oslikana je pozornica, postavljeni su plakati po selu i obaviješteni vjernici na svetoj misi. A iznenađenje se krilo u kartama koje su roditelji trebali pridignuti u župnom uredu. Tako je sve izgledalo kao u pravom kazalištu.
Uvečer ispred župne kuće okupili su se roditelji s djecom koja su nestrpljivo očekivala što će se to dogoditi. Ne samo djeca, i roditelji su bili znatiželjni. Na ulaznim vratima župne kuće redar je pripremljene karte u dječjim rukama pokidao i uputio ih u dvoranu gdje će biti priredba. Sve je započelo nakon što se publika smjestila. Sestre su bile dobro uigrane tako da je predstava proizvela očekivani i traženi efekt, kod roditelja radost što su djeca iz predstave izvukla pouku – trebaju biti dobri, čuvati se stranaca, ne udaljavati se od kuće. A kod nazočne djece – spoznaja radosti prijateljstva, topline doma, brižljivosti njihovih majki…
Oko sedamdeset djece i preko dvadesetak roditelja uživalo je u predstavi. Na poseban način svidio im se glavni lik predstave Šarko – leptir kojega je odlično odglumila Marija Burčul. Uz nju su još sudjelovale Irena Bajić – u liku Šarkove mame, Antonija Alvir utjelovila je bumbara Mrkija, a Ivana Viduka je bila narator. Za tehniku se pobrinuo župnik don Boris.
Na kraju svega svako je dijete dobilo štapiće i ostale dječje grickalice što je posebno razveselilo najmlađe. Na izlazu iz župnog dvora sestre su dječici darovale balone koje su uz slatkiše ponijeli svojim kućama.
Predstava je bila ugodno iznenađenje i ostvarenje zajednice “Dobri Pastir” koja kroz molitvu i pastoralni rad želi pripremati tlo za buduća svećenička i redovnička zvanja. Ovaj događaj jedna je od raznovrsnih radnji koje se događaju u župi Škabrnja, a pokretači su im župnik don Boris i zajednica “Dobri Pastir”.