Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Rat u Ukrajini

Kijevski gradonačelnik: "Građani ponovno imaju grijanje."

Autor: Hina

18.12.2022. 09:50
Kijevski gradonačelnik:

Foto: ReutersGrijanje je u potpunosti vraćeno u Kijev nakon najnovijeg ruskog bombardiranja vodovodne i energetske infrastrukture, rekao je u nedjelju gradonačelnik glavnog grada Vitalij Kličko.


“Grad obnavlja sve usluge nakon posljednjeg granatiranja”, rekao je Kličko u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.


“Konkretno, sustav opskrbe toplinom glavnog grada u potpunosti je obnovljen. Svi izvori opskrbe toplinom rade normalno.”
Ukrajinski dužnosnici rekli su da je Rusija u petak ispalila više od 70 projektila u jednom od najžešćih napada od invazije 24. veljače, izazivajući nestanke struje u cijeloj zemlji i prekidajući pristup toplini i vodi.


Temperature u Kijevu i mnogim mjestima diljem Ukrajine bile su ispod nule u nedjelju ujutro, a prognoza je da će u glavnom gradu do večeri pasti na minus 6 stupnjeva Celzijusa.


Kijev je daleko najveći grad u Ukrajini s procijenjenom populacijom od oko 3 milijuna, a još dva milijuna živi u kijevskoj regiji.


Od subote trećina grada ostala je bez struje.


Sergej Kovalenko, izvršni direktor tvrtke JASNO, koja opskrbljuje Kijev električnom energijom, rekao je kasno u subotu da se opskrba strujom povećava svakim satom.


“Situacija je i dalje teška i kritična”, rekao je Kovalenko na svom Facebook profilu.