Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

Jure Brižić ponovno u utrci za načelnika Općine Preko

14.03.2021. 10:35


Općinski odbor HDZ-a Općine Preko na sjednici održanoj u petak navečer donio je jednoglasnu odluku da će kandidat HDZ-a za načelnika Općine Preko na predstojećim lokalnim izborima biti Jure Brižić, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a i sadašnji načelnik Općine Preko.
Navode da je Brižić svojim radom u protekle četiri godine, zajedno sa svojim suradnicima, ostvario brojna postignuća i zamjetne rezultate. Realizirao je gotovo sve stavke programa predstavljenog na prošlim izborima, pokrenuo lavinu kvalitetnih projekata i osigurao njihovo uspješno provođenje. Pokazao je da ima dovoljno znanja, volje i snage te stručan tim ljudi, zajedno s kojima je spreman odgovoriti na sve izazove i ljudima u našoj općini i otoku osigurati kvalitetniji i ugodniji život.
Samo neki od važnijih projekata realiziranih u ovom mandatu su: proširena osnovna škola i dječji vrtić, uvedene jaslice, izgrađena dječja i sportska igrališta, izgrađene i sanirane brojne ceste, šetnice i zelene površine, unaprijeđena lučka infrastruktura, osiguran novi trajekt Ugljan, prvi hipermarket na otoku i nova zapošljavanja, započela je obnova javnih zgrada, premješten odašiljač s tvrđave sv. Mihovila te osigurana sva dokumentacija i riješeni imovinsko-pravni odnosi za nastavak obnove tvrđave, obnovljen vatrogasni i komunalni vozni park, nabavljeni su reciklabilni spremnici za odvojeno prikupljanje otpada te komposteri, realiziran projekt Avantura otok, povećane su naknade za novorođenčad, učenike, studente, umirovljenike, udruge, uvedena je dodatna skrb o starijima kroz projekt Otočka žena te dostava kuhanih obroka, uvedene su mjere za pomoć uslijed pandemije virusa covid-19 te brojni drugi projekti, mjere i aktivnosti.
Svi projekti koje smo radili do sada, i oni koje ćemo pokrenuti u sljedeće četiri godine, ne rade se sami zbog sebe. To su projekti koji se rade za ljude i za njihov bolji život na otoku.
Cilj nisu građevinski radovi, betoniranje i asfaltiranje. Oni su sredstvo, a cilj su ljudi. Cilj je osigurati mladima prosperitetnu budućnost, djeci bezbrižno djetinjstvo, poduzetnicima siguran gospodarski rast, a starijem stanovništvu dostojanstvenu starost. Naš program usmjeren je na razvoj svih područja života te biramo projekte koji nisu sami sebi svrha, već imaju za cilj podići kvalitetu života svim dobnim skupinama, svim slojevima društva, u svim mjestima naše općine. To je program temeljen na znanju i sposobnosti, a vidljivi dosadašnji rezultati jamče sigurnu realizaciju naših planiranih projekata i aktivnosti.
Pred nama je vrijeme novih izazova na koje ćemo odgovoriti valom nove energije usmjerene na nastavak razvoja našeg otoka i na podizanje kvalitete života ljudi koji na otoku, za otok i od otoka žive.
U HDZ-u Općine Preko poručuju kako s dokazanom snagom nastavljaju dalje za otok i ljude.