Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

ODLUKA UPRAVE

Josip Ostrogović izabran u Skupštinu Društva ACI-GITONE

Autor: Portal ZL

27.07.2023. 16:30
Josip Ostrogović izabran u Skupštinu Društva ACI-GITONE

Foto: Josip OstrogovićOdlukom Uprave ACI d.d., član Uprave za investicije, marketing i maloprodaju Josip Ostrogović imenovan je da u ime Društva sudjeluje u radu Skupštine ACI-GITONE d.o.o., te da u ime i za račun ACI-ja poduzima sve radnje u vezi s ostvarivanjem svih prava koja ACI-ju pripadaju kao jednakopravnom članu ACI-GITONE d.o.o. prilikom realizacije projekta izgradnje buduće ACI marine Rijeka na prostoru Porto Baroša.


ACI d.d., kao najveći lanac marina na Mediteranu i GITONE Kvarner d.o.o., kao regionalno etablirana tvrtka specijalizirana za hotelijerstvo i ugostiteljstvo s bogatim portfeljem i iskustvom, osnivanjem tvrtke ACI-GITONE ujedinili su snage predstavnika dvaju najvitalnijih sektora hrvatskog gospodarstva. Upravo tvrtka ACI-GITONE koncesionar je prostora Porto Baroša na narednih 30 godina, a kroz navedeno partnerstvo realizirat će projekt izgradnje ACI marine Rijeka, najveću investiciju u nautički turizam u povijesti Republike Hrvatske, vrijednu više od 50 milijuna eura. Nova riječka marina u potpunosti će promijeniti postojeću vizuru grada Rijeke, a najsuvremenijim tehnologijama i bogatom ponudom sadržaja i usluga uvelike će utjecati na život Riječana i lokalne zajednice. Izgradnjom ACI marine, Rijeka će se u konačnici transformirati iz tranzitne luke u turističko središte koje će na Kvarner privlačiti nautičare i turiste iz cijelog svijeta.


„Iznimno mi je zadovoljstvo što ću kao predstavnik ACI-ja, s kolegama iz partnerske tvrtke, sudjelovati u radu Skupštine Društva ACI-GITONE te u realizaciji najvećeg projekta u povijesti hrvatskog nautičkog turizma. Ipak je riječ o projektu koji će uvelike utjecati na cjelokupni razvoj nautike, kako u Hrvatskoj, tako i na području cijelog Mediterana, a zajedničkim ćemo snagama, ujedinjeni znanjem i iskustvom koje donosimo iz svojih gospodarskih sektora, razviti marinu budućnosti. Vjerujem kako će tehnologije razvijene i implementirane u ACI marini Rijeka u budućnosti služiti kao ogledni primjer koji će slijediti i ostali akteri nautičkog sektora. Kao Riječanina najviše me veseli činjenica da će marina stanovnicima ponuditi novi centar grada, i to na samom moru“, istaknuo je Josip Ostrogović, član Uprave za investicije, marketing i maloprodaju, ACI d.d.