Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Niko Dujmović

Javio se mladić iz poruka Marka Milića: Ovo je istina o mom zapošljavanju u Hrvatskim šumama

Autor:

01.02.2023. 19:03
Javio se mladić iz poruka Marka Milića: Ovo je istina o mom zapošljavanju u Hrvatskim šumama

Foto: Marko Prpic/Pixsell; Tomislav Miletic/PixsellNakon što je Nacionalobjavio transkripte poruka iz mobitela donedavnog šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, koje sugeriraju da je glasnogovornik Vlade urgirao oko zaposlenja u ovoj državnoj tvrtki, Milić i Hrvatske šume su te tvrdnje demantirali, a sad se javio i mladić čije se ime spominjalo u tim porukama.


Niko Dujmović odlučio se oglasiti o “neistinama o mom radnom statusu u Hrvatskim šumama”, iz kojih se “stječe dojam da sam zaposlen mimo zakona”.

Njegovu objavu prenosimo ispod.


“Prateći medije proteklih dana, stječe se dojam da sam zaposlen na radno mjesto na kojem radim u Hrvatskim šumama mimo Zakona i na temelju nečijeg zahtjeva te se osjećam dužnim pojasniti činjenice.


Radi se o neistinama o mom radnom statusu u Hrvatskim šumama, a koje ujedno dezavuiraju moju struku kao i kvalifikacije i obrazovanje koje sam stekao.


Agronomski fakultet u Zagrebu upisao sam 2012., prediplomski smjer Hortikultura. Diplomski smjer voćarstvo upisujem 2015. kojeg završavam u rujnu 2017.


Tražeći otvorene natječaje za posao koji je blizak mojoj struci kojom se namjeravam baviti u svojoj profesionalnoj karijeri, prijavio sam se između ostalog i na natječaj za radno mjesto u Hrvatskim šumama u srpnju 2018. te prošao potrebna testiranja i svu proceduru sukladno Zakonu.


Pripravnički staž za VSS u trajanju od 12 mjeseci obranio sam 10.09.2019 godine.


Istog dana, uz pohvale komisije i nadređenih, i moj upit o mom daljnjem radnom statusu, rečeno mi je da me po struci, kvaliteti, odnosu prema radu i vlastitom zalaganju vide i dalje u HŠ i da ću nastaviti sa svojim radom kod isteka pripravničkog staža.


To mi je potom i službeno potvrđeno od nadređenih. Radim na radnom mjestu u R.J Rasadnici Zagreb ,UŠP Zagreb, uz nepromijenjene, jednake radne uvjete i status cijelo vrijeme( isključujući promijene vezane za kolektivni ugovor koje su utjecale na radne uvjete i status svakog zaposlenika HŠ) .


Ugovor na neodređeno vrijeme dobio sam u srpnju 2021., nakon skoro 2 godine rada na određeno sukladno potrebi i sistematizaciji radnih mjesta u HŠ.


Nisam član ni jedne stranke.


Marka Milića poznajem dobro i informirao sam ga o tome da radim u HŠ, no ne vidim kako je on utjecao na moj profesionalni put u HŠ, koji se odvijao po pravilima HŠ.


Poruke koje proteklih dana ‘kruže’ u medijima između Marka Milića i tadašnjeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića nisam vidio do dana kada su objavljene, nisam za njih znao niti me je netko o istima informirao.


One, kao što je vidljivo iz kronologije događaja, očito nisu utjecale na moj radni put.


Stoga, temeljem brojnih pogrešnih zaključaka u javnom i medijskom prostoru, zamolio bih da se u obzir uzmu činjenice koje obuhvaćaju moj obrazovni, karijerni i profesionalni put, a koji se odvija bez političkog i stranačkog utjecaja”, poručio je Niko Dujmović.