Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

promjena vremena

IZDANA UPOZORENJA Prvi ovogodišnji toplinski val završit će grmljavinskim nevremenom

Autor: Hina

21.06.2024. 20:53
IZDANA UPOZORENJA Prvi ovogodišnji toplinski val završit će grmljavinskim nevremenom

Foto: DHMZPrvi ovogodišnji toplinski val ponegdje će završiti uz grmljavinsko nevrijeme, a tijekom vikenda dolazi svježiji i vlagom bogatiji zrak zbog čega će temperatura postupno biti u padu, priopćio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).


Izraženih pljuskova može biti već u petak prema večeri te u noći na subotu, a u drugom dijelu subote atmosfera će biti izuzetno nestabilna te je gotovo sigurno da će se lokalno razviti grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom. te prolazno olujnim, moguće i orkanskim udarima vjetra.


Poneki izraženiji pljusak praćen grmljavinom također je moguć u Gorskom kotaru i Lici te na sjevernom Jadranu, prognozira DHMZ.
Izraženijih mjestimičnih pljuskova i grmljavine može biti i tijekom nedjelje, a nestabilno razdoblje nastavlja se i idući tjedan.


DHMZ  je za subotu izdano narančasto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme za regiju Osijek te žuto upozorenje za regiju Zagreb i Karlovac. No, naglašava kako postoji mogućnost da stupanj upozorenja bude podignut i na najvišu crvenu razinu.


Građane je pozvao da pratite prognoze, upozorenja i radarske produkte te svoje aktivnosti prilagode vremenskim uvjetima.