Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

VREMENSKA PROGNOZA

Idućih dana pravi nalet zime! Susnježica moguća već danas

Autor: ZL

10.12.2022. 08:54
Idućih dana pravi nalet zime! Susnježica moguća već danas

Foto: Patrik Macek/PIXSELLDržvni hidrometeorološki zavod za subotu prognozira oblačno vrijeme s kišom osobito na Jadranu i uz njega, a u drugom dijelu dana uz zahladnjenje, ponajprije u gorskim i sjevernim krajevima, kiša će prijeći u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača.


Vjetar će u unutrašnjosti biti većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Dalmaciji će puhati umjereno i jako jugo, a na sjevernom Jadranu zapuhat će bura i jačati.


Najviša temperatura na kopnu kretat će se od 6 do 11, na moru između 13 i 18 Celzijeva stupnja, navečer u osjetnom padu.


I u nedjelju još oborine pa stabilnije, ali i hladnije
Idućih dana u unutrašnjosti sve hladnije.


– U nedjelju kiša i snijeg, no postupno će slabjeti i prestati, a u ponedjeljak bi ih još moglo biti u unutrašnjosti Dalmacije i gorju. U ponedjeljak smanjenje naoblake, a u utorak ujutro temperatura ponegdje niža i do -7 °C. Na Jadranu u nastavku vikenda i u ponedjeljak kiše će postupno biti sve manje i rjeđe uz sunčana razdoblja, a uz buru i sjeverozapadnjak temperatura u padu. Pritom malo susnježice može biti i na obali i u zaobalju, ponajprije sjevernoga Jadrana. U utorak uglavnom suho, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.