Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

vremenska prognoza

I nakon Velike Gospe suho i sunčano, a opet nam stiže i toplinski val

Autor: Portal ZL

16.08.2023. 08:12
I nakon Velike Gospe suho i sunčano, a opet nam stiže i toplinski val

Foto: Luka JeličićI nakon blagdana Velike Gospe prevladavat će sunčano, osobito na Jadranu i vedro i vruće, ali u srijedu i četvrtak još će biti ponekog pljuska s grmljavinom, uglavnom na kopnu.  Bit će pretežno sunčano, no ne i posve stabilno, uz povremeno više oblaka uglavnom u unutrašnjosti mjestimice malo kiše, a moguć je i poneki pljusak s grmljavinom, osobito na istoku, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.


– U gorju pretežno sunčano, na sjevernom Jadranu i vedro. Jutro će u gorju još biti razmjerno svježe, na Jadranu uglavnom toplo, a najviša dnevna temperatura zraka u gorju između 26 i 29 °C, na moru između 30 i 33 °C. U noći i ujutro uz obalu će puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura, danju do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar uz malo do umjereno valovito more. Podjednak vjetar i na srednjem Jadranu – u noći i ujutro slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Prevladavat će sunčano i vruće, a u unutrašnjosti Dalmacije uz umjeren razvoj oblaka vrlo je mala vjerojatnost za poneki pljusak u poslijepodnevnim satima, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a. Ni u nastavku tjedna, vrijeme se neće u potpunosti stabilizirati.


U četvrtak u unutrašnjosti još ne posve stabilno pa postoji vjerojatnost za poneki pljusak, osobito na istoku. Zatim pretežno sunčano i još malo toplije. Na Jadranu će prevladavati sunčano uz postupni porast temperature zraka pa ponovno valja obratiti pozornost od petka na pojavu toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje. U noći i ujutro uz obalu slaba do umjerena bura, danju vjetar s mora”, rekla je Plačko-Vršnak.