Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Niz napada

I drugu noć traju žestoki napadi na glavni grad Ukrajine

Autor: Hina

02.01.2023. 07:54
I drugu noć traju žestoki napadi na glavni grad Ukrajine

Foto: ReutersRusija gađa kritičnu infrastrukturu Ukrajine u nizu napada bespilotnim letjelicama na Kijev i regiju koja ga okružuje, rekli su u ponedjeljak ukrajinski dužnosnici, u drugoj noći žestokih napada na glavni grad Ukrajine.


“Glasno je u regiji i u glavnom gradu: noćni napadi dronovima”, naveo je guverner kijevske regije Oleksij Kuleba u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.


“Rusi su lansirali niz napada bespilotnim letjelicama (iranske proizvodnje) Šahid. Ciljaju objekte kritične infrastrukture. Na djelu je protuzračna obrana”, dodao je.
Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je da je 19-godišnji mladić ozlijeđen u eksploziji u okrugu Kijeva i da su sve službe na terenu.


Kličko je putem Telegrama naveo da je mladić prevezen u bolnicu nakon što su krhotine drona drona pale na cestu u okrugu Desnjanskij na sjeveroistoku Kijeva i oštetile obližnju zgradu. Reuters nije mogao neovisno provjeriti tu informaciju.


Okrug Desnjanskij, smješten na lijevoj obali rijeke Dnjepar, uglavnom je stambena četvrt i najnaseljenija četvrt glavnog grada.


Sustavi ukrajinske protuzračne obrane oborili su 16 zračnih objekata iznad Kijeva u prvim satima drugog dana nove godine, objavila je gradska vojna uprava.


Regionalno vojno zapovjedništvo Ukrajine na istoku zemlje priopćilo je da su sustavi protuzračne obrane uništili i devet bespilotnih letjelica Šahid iranske proizvodnje iznad regija Dnjepropetrovsk i Zaporižja u prvim satima ponedjeljka.