Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

HUMANITARNO-SPORTSKI POTHVAT

Humanitarci biciklima krenuli na put od 3100 kilometara duž hrvatske granice

Autor: Hina

25.06.2023. 10:53
Humanitarci biciklima krenuli na put od 3100 kilometara duž hrvatske granice

Foto: Ilustracija, PexelsTroje humanitaraca počeli su u nedjelju humanitarno sportski pothvat “Put za Fuji“, kojim, uz pomoć potrebitima, žele pridonijeti i podizanju svijesti o važnosti zdravog i aktivnog načina života, pa su krenuli biciklima u četrnaestodnevnu vožnju od 3.100 kilometara duž hrvatske granice.


Humanitarci Marko Kos, Marko Deša i Aleksandar Zorić započeli su put iz Parka dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici, gdje će se i vratiti nakon završetka vožnje biciklom oko hrvatskih granica. Sudionici navode kako im ovo predstavlja “plaćanje duga” za propuštene trenutke izazova u 2020. godini, kada je zbog hitne operacije šivanja napuknute žile u nozi, vožnja biciklom bila prekinuta.


Tura će ih voditi kroz krajolike Žumberka, Istre, Rijeke, Privlake, Čazme, Virovitice i Međimurja natrag do Velike Gorice. Kao dio ekipe prati ih i Dražen Buketa. Cilj ovog izazova je i prikupljanje donacija za pomoć udruzi Judo Team Fuji koja brine o oko 40 djece i mladih s različitim tjelesnim i intelektualnim teškoćama u Judo klubu osoba s invaliditetom iz Velike Gorice. Sredstva prikupljena tijekom akcije omogućit će provedbu besplatnih aktivnosti kluba, uključujući treninge, turnire, izlete i druženja, za sve članove kluba u sljedećoj godini.


Ilustracija, Foto: Pexels