Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

SPORNO FINANCIRANJE

Željka Markić optužila Možemo! za napad na slobodu medija

Autor: Dražen Ciglenečki

13.03.2023. 20:46
Željka Markić optužila Možemo! za napad na slobodu medija


Željka Markić, izvršna direktorica udruge U ime obitelji, uvjerena je da stranka Možemo! ima problema sa slobodom medija.


Na taj ju je zaključak naveo prošlotjedni zahtjev zastupnice Kluba zeleno-lijevog bloka Ivane Kekin Vijeću za elektroničke medije da povuče odluku o dodjeli 11 tisuća eura portalu Narod.hr, koji je nastao pod okriljem spomenute udruge.


“Ovo je opasan pokušaj cenzuriranja medija koji pišu o važnim temama koje nisu po volji Možemo!.
Da je bilo koja stranka u Hrvatskoj napala Vijeće za elektroničke medije zbog toga što su sredstva dodijeljena nekoj udruzi koja se bavi LGBTQ ili transrodnom agendom, takav bi se napad nazivao napadom na slobodu medija, cenzurom i napadom na civilno društvo”, ocijenila je Željka Markić na konferenciji za novinare.


Podsjetila je da je portal Narod.hr i ranijih godina dobivao financijska sredstva iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.


Naglasila je da je tema transrodnih osoba u Hrvatskoj, za bavljenje kojom je Vijeće također portalu Narod.hr dodijelilo novac, za njezinu udrugu bitna i “vezano za trgovinu djecom u Zambiji, u koju je uključen i transrodni vijećnik Možemo!, koji je izigrao zakone u Hrvatskoj”.