Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

ZIMSKI UVJETI

Zbog vjetra i snijega brojna ograničenja u prometu

Autor: Hina

03.12.2023. 12:21
Zbog vjetra i snijega brojna ograničenja u prometu

Foto: Sergej DRECHSLER/NLKolnici su mjestimice mokri i skliski, a snijeg mjestimice pada na cestama u unutrašnjosti dok zimski uvjeti ograničavaju promet u Gorskom kotaru i Lici te vjetar na Jadranskoj magistrali, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub. HAK je upozorio vozače na moguću poledicu zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima te ih poziva da vožnju prilagode uvjetima, pripaze na udaljenost između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.


U priobalju puše jak vjetar, ponegdje s olujnim udarima. Zbog prometne nesreće na A3 između čvorova Nova Gradiška i Okučani u smjeru Bregane vozi se uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat.


Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te za vozila bez zimske opreme na brojnim državnim i županijskim cestama u Gorskom kotaru te na ostalim cestama na području Delnica, Čabra, Vrbovskog i Gornjeg Jelenja. U Lici su također zatvorene pojedine ceste, kao i sve lokalne i županijske ceste na području Korenice.
Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.


Zabrana za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom i motocikle na snazi je na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika te na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog.


Na Krčkom mostu zabrana je za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.


Na autocesti A1 između vijadukta Božići i tunela Sv. Rok vozi se uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat zbog jakog vjetra.


Zbog vjetra u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen te katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Mali Lošinj-Susak-Unije-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka i Pula-Zadar.


Zbog prosvjeda seljaka zatvorene su državne ceste Vinkovci-Tovarnik u mjestu Ilača; kod graničnog prijelaza Županja; Našice-Đakovo na ulazu u selo Potnjani kod Đakova, a obilazak regulira policija.