Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

izvješće hak-a

Zbog bure u prekidu brojne trajektne i brodske linije

Autor: Hina

21.01.2023. 08:40
Zbog bure u prekidu brojne trajektne i brodske linije

Foto: CropixU priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima, a u prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije, izvijestili su u subotu ujutro iz Hrvatskog auto-kluba (HAK).


Tako su u prekidu trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Stinica-Mišnjak, Zadar-Silba-Mali Lošinj, Supetar-Split, Sućuraj-Drvenik, Sumartin-Makarska, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Ubli-Vela Luka-Split, Prapratno-Sobra i Orebić-Dominče.


U prekidu su i  katamaranske linije: Pula-Zadar, Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Rijeka-Rab-Novalja, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Ubli-V. Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Korčula-Hvar-Split i Dubrovnik-Šipan-Mljet.
Ne voze ni brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Vrgada-Pakoštane-Biograd i Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ. Katamaran na liniji Šibenik-Laprije-Žirje u prekidu je od 9 sati.


U Slavoniji, Baranji, Lici i unutrašnjosti Dalmacije povremeno pada snijeg (moguća je i poledica). Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici i unutrašnjosti Dalmacije pa iz HAK-a savjetuju vozačima da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.


Na graničnom prijelazu Tovarnik-Šid teretna vozila na izlaz čekaju dva sata.