Srijeda, 29. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

ŠTETA PODUZEĆA NITOR

Zagrebačka banka optužnicu splitskog tužiteljstva smatra neutemeljenom

Autor: Hina

12.12.2022. 20:53
Zagrebačka banka optužnicu splitskog tužiteljstva smatra neutemeljenom

Foto: Marko Lukunic/PIXSELLZagrebačka banka u ponedjeljak je izvijestila da neutemeljenom smatra optužnicu splitskog Županijskog državnog odvjetništva protiv te banke i dvoje njenih djelatnika zbog štete poduzeću Nitor koje je završilo u stečaju.


Banka je u priopćenju potvrdila da je zaprimila optužnicu koju smatra u cijelosti neutemeljenom te najavila da će poduzeti sve pravne radnje koje joj stoje na raspolaganju radi dokazivanja zakonitosti svog postupanja u odnosu na društvo Nitor.


“Zagrebačka banka je još 2013. godine podnijela kaznenu prijavu protiv gospodina Jogunice radi, između ostalog, izmjene izvornika kupoprodajnih ugovora te mijenjanja iznosa i dinamike uplata ugovorenih kupoprodajnih cijena.
Trenutno postoji više sudskih postupaka u tijeku između istih stranaka uključujući i kazneni postupak koji je po kaznenoj prijavi banke pokrenulo Državno odvjetništvo u Splitu protiv gospodina Jogunice za kazneno djelo krivotvorenja službene isprave”, navode u priopćenju.


Splitsko Županijsko državno odvjetništvo nedavno je, ne navodeći identitete, izvijestilo da je podiglo optužnicu protiv Zagrebačke banke i dvoje njenih zaposlenika zbog zlouporabe položaja i ovlasti kojom su tvrtki klijentu napravili štetu od oko 6,1 milijun eura.