Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

upitan PRIJEDLOG

Vidović napustio sjednicu Odbora za obranu i poslao apel Plenkoviću

Autor: Hina

29.11.2022. 19:29
Vidović napustio sjednicu Odbora za obranu i poslao apel Plenkoviću


Predsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora Franko Vidović napustio je sjednicu odbra i vođenje sjednice prepustio potpredsjedniku Odobra Anti Deuru, javlja N1.


Vidović je apelirao na premijera Plenkovića i Vladu “da postupe u skladu s Ustavom i zakonima te poslovnikom Vlade i zatraže u regularnoj proceduri suglasnost Predsjednika Republike”.


Napomenuo je da će ako u takvoj legitimnoj i legalnoj proceduri odgovor predsjednika Zorana Milanovića bude i negativan, pomoć Ukrajini podržati.
“Procedura mora biti kristalno čista i utemeljena na Ustavu i zakonima Republike Hrvatske. S obzirom na to da predsjednik RH nije zaprimio zahtjev za prethodnu suglasnost od Vlade RH kao jedinog ovlaštenog predlagatelja sukladno Ustavu i da budući da po mom mišljenju nisu stečeni uvjeti za raspravljanje i odlučivanje o prijedlogu ove odluke, ja se izumimam od daljnjeg vođenja raspravljanja i glasanja na ovoj sjednici. Određujem da dalje sjednicu vodi potpredsjednik gospodin Ante Deur”, poručio je Vidović i napustio sjednicu, piše N1.